In deze serie interviews geven we medewerkers van CraneSolutions het woord, zodat je een kijkje kunt nemen achter de schermen van ons bedrijf. Dit keer stellen we Marco Lindhout voor, een ervaren Productspecialist met een lange staat van dienst in de kraanindustrie. Hoewel hij niet veel woorden nodig heeft, vertelt hij met passie over zijn werk en zijn bijdrage aan de projecten bij CraneSolutions.

Van Defensie naar kraanexpert

Marco is geboren en getogen in Noordwijk en begon zijn loopbaan na het afronden van de MAVO en MTS Werktuigbouwkunde. Zijn avontuur in de techniek begon bij Defensie, waar hij ervaring opdeed met vliegtuigonderhoud. Na zijn dienstplicht startte hij bij een lierenfabriek, waar hij elf jaar werkte en doorgroeide van de werkvloer naar werkvoorbereiding. Na een aantal jaren in de verkoop van hijs- en hefmiddelen, maakte hij de overstap naar kranen en kwam terecht bij CraneSolutions. Inmiddels werkt Marco al 15 jaar bij ons en heeft hij zich gespecialiseerd in het bouwen en verkopen van kranen.

Klantgerichtheid staat centraal

Als Productspecialist houdt Marco zich bezig met het verkopen van kranen en hijsinstallaties, waarbij hij altijd het belang van de klant vooropstelt. Of het nu gaat om grote of kleine projecten, Marco zorgt ervoor dat de klant de beste oplossing krijgt, zelfs als dit soms voor uitdagingen zorgt. Naast zijn commerciële werkzaamheden draagt hij ook bij aan de marketing, website en sociale media van CraneSolutions.

Gedreven vakman met brede interesses

Op de vraag hoe hij zichzelf omschrijft, zegt Marco simpelweg: “deskundig en gedreven.” Hij heeft een brede interesse in techniek en geniet vooral van het uitwerken en calculeren van complexe projecten. Een van de meest memorabele opdrachten was de bouw van de Waterpompkraan voor Shell, een gigantisch project dat zes jaar in de maak was. Dit soort unieke projecten geven hem de meeste voldoening, vooral wanneer ze tot een succesvolle afronding leiden.

Technisch creatief bezig zijn

Bij CraneSolutions staat technisch creatief bezig zijn centraal. Marco heeft altijd de ambitie om zich verder te specialiseren, vooral in bovenloopkranen en manipulatoren. Hij kijkt ernaar uit om, met de uitbreiding van het team na de zomer, meer tijd te hebben voor verdieping en het overdragen van zijn kennis aan collega’s. Bij CraneSolutions werken betekent vrijheid en de kans om creatief technische oplossingen te vinden voor uitdagende projecten.

In zijn vrije tijd ontspant Marco graag met zijn gezin, geniet hij van wandelingen met de hond en is hij op zaterdag te vinden langs de voetbalvelden van vv Noordwijk.


Ben jij op zoek naar een baan waar je technisch creatief bezig kunt zijn? Bij CraneSolutions bieden we je de kans om te werken aan uitdagende projecten, jezelf te ontwikkelen en deel uit te maken van een enthousiast team. Bekijk onze vacatures en ontdek of een carrière bij ons iets voor jou is!

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem contact op met Annelies Kulk