Door het plegen van preventief onderhoud verlengen we de levensduur van kraan of takel. Ook komen eventuele mankementen tijdig aan het licht. Dit vermindert de kans op storingen en verhoogt de veiligheid voor de werknemers op de werkvloer.

Het serviceteam van CraneSolutions doet op jaarbasis onderhoud aan honderden kranen. Veelal aan de kranen die door onszelf zijn geproduceerd, maar ook aan kranen van alle andere fabrikanten.

Het doorsmeren van de installatie, controleren en stellen van de remmen en op peil brengen van de oliën behoort tot de standaard-werkzaamheden. Maar indien gewenst voeren we tijdens de keuring soms al diverse onderhoud werkzaamheden uit, om de kraan direct goedgekeurd te krijgen. Onze servicemonteurs hebben een goed gevulde service bus met diverse materialen om dit mogelijk te maken.

Bij intensief gebruik van een kraan kan het nodig zijn meerdere malen per jaar onderhoud te plegen om gegarandeerd te zijn van een optimale inzet van de kraan en een hoog veiligheidsniveau. Onze servicespecialisten bespreken dit graag.