Uw partner voor bovenloopkranen, takels, manipulatoren, hijsmiddelen, onderdelen en 24/7 service & onderhoud. Voor advies en passende oplossingen voor uw hijsvraagstukken kunt u zich richten tot het dynamische verkoopteam van CraneSolutions.

Met ruim 50 jaar ervaring en ondersteuning door een professioneel team van engineers, constructeurs en productspecialisten, waardoor wij u altijd een goede oplossing kunnen bieden voor uw hijsvraagstukken: “Solutions that make you smile”.

Wat vinden wij belangrijk?

Een directe en persoonlijke samenwerking met onze klanten vinden wij belangrijk, en in combinatie met de onze sterke partners waaronder Stahl CraneSystems, engineeringsbureau Haak & Van Ham, Indeva, Jay en de tientallen jaren praktijkervaring hebben gezorgd voor een groot klantenbestand en een divers portfolio van hijsoplossingen van een kwalitatief hoog en duurzaam niveau.
CraneSolutions levert standaard, speciale kranen en hijsvoorzieningen vanaf ontwerp tot aan de installatie en oplevering bij de klant en streeft naar een langdurige relatie met de klant als leverancier maar ook zijn wij graag uw partner voor de jaarlijkse EKH-keuring en doelmatig & preventief onderhoud. Maar ook voor het leveren van kraancomponenten, takels, manipulatoren, hijsmiddelen en onderdelen kunt u bij ons terecht.

Historie

R. Stahl Transporttechniek

CraneSolutions werd opgericht in 1991 onder de naam R. Stahl Transporttechniek als dochteronderneming van STAHL CraneSystems op de Nederlandse markt. In 2006 werd de naam R.Stahl Transporttechniek veranderd naar Stahl CraneSystems.

CraneBuilders

CraneBuilders werd opgericht in 1971 onder de naam Hessema en was gespecialiseerd in het produceren van remweerstanden en elektrocomponenten voor kranen. Uiteindelijk werd de naam gewijzigd naar Kraan Service Katwijk. Doordat beide bedrijven werkten met de producten van STAHL CraneSystems én beiden actief waren in hetzelfde vakgebied, werd in 2008 de beslissing genomen om de krachten te bundelen en verder te gaan als CraneSolutions en CraneBuilders. In 2015 zijn de activiteiten van beide bedrijven samengevoegd onder de naam CraneSolutions om de markt te beter te kunnen benaderen vanuit één sterke bedrijfsnaam.