Onze engineers zijn bij de meer complexe aanvragen nauw betrokken in het offertetraject. Zij kennen het productie- en montageproces zeer goed en weten als geen ander wat er mogelijk is en hoe zij het ontwerp op een offertetekening moeten weergeven. Na opdracht gaan onze engineers aan de slag met het maken van samenstellings- en productietekeningen.

Interactief ontwerptraject

Onze engineers nemen tussentijds het ontwerp- en de samenstellingstekening met u door totdat er overeenstemming en goedkeuring tot stand is gekomen, zodat de productie uiteindelijk zo soepel mogelijk zal verlopen. Er wordt tevens rekening gehouden met de meest recente en geldende normen, ook het inmeten op locatie kan door ons verzorgd worden.

Tekenen en berekenen

De constructie wordt in 2D of 3D getekend en alle hijsinstallaties en kranen worden door onze ingenieurs doorgerekend met behulp van op maat gemaakte software, sterkteberekeningen en op basis van tientallen jaren praktijkervaring. Alle voorgeschreven belastinggevallen worden hierin meegenomen en doorgerekend, zodat de hijsinstallaties en kranen aan alle geldende eisen voldoen.

De elektrotechnische installaties worden door onze eigen elektrotechnische engineers ontworpen en getekend. Hierdoor is het mogelijk om snel en efficiënt schema’s, componentenlijsten en kastindelingen te genereren.

De elektrotechnische en de werktuigbouwkundige engineers maken gezamenlijk een functionele omschrijving, een risicoinventarisatie en geven na oplevering trainingen aan de gebruikers zodat deze weten hoe de kraan werkt en welke veiligheidsmaatregelen men in acht moet nemen.