Het komt voor dat hijsinstallaties en kranen niet meer voldoen aan de huidige eisen op het gebied van overlastbeveiliging, veiligheidsvoorzieningen en elektrische installaties. Modernisering van bestaande kranen kan voordeliger dan vervangen zijn. Oude hijskranen kunnen met wat tijd en aandacht best nog een tijd mee, mits deze naar de huidige stand der techniek worden gebracht. Na een modernisering voldoet de kraaninstallatie weer helemaal aan de meest recente veiligheidsnormen en richtlijnen. 

Ook zal een modernisering beschikbaarheid en betrouwbaarheid vergroten. Maar er kunnen ook andere aanpassingen aan de kraan gedaan worden. Soms kan de capaciteit en snelheid aangepast worden. Of kunnen er additionele functionaliteiten als tandembediening, zonebeveiliging, anti-sway, remote monitoring of kunnen we zelfs de kraan volledig te automatiseren. Wat je ook verzint, kunnen wij op de kraan maken.

Of het interessant is om de hijskraan te moderniseren, moeten we onderzoeken. Een SWP-berekening (safe working period) is de eerste start om hier uitsluitsel over te geven. Onze servicespecialisten komen graag bij langs voor advies over het moderniseren van de hijsinstallatie of -kraan.