Bovenloopkranen in de betonindustrie moeten ontworpen worden om het zware gebruik en de specifieke omstandigheden van de betonproductie aan te kunnen. Over het algemeen worden de kranen in de betonindustrie gebruikt voor het hijsen van gemiddeld zware lasten in het bovenste segment van het hijswerk. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen voor bovenloopkranen die geschikt zijn voor gebruik in de betonindustrie:

Robuuste constructie

De kranen moeten worden gebouwd met robuuste materialen die bestand zijn tegen de zware belastingen die vaak voorkomen in betonfabrieken.

Hoge hefcapaciteit

Bovenloopkranen in de betonindustrie moeten in staat zijn om zware lasten te tillen, zoals betonblokken, prefab elementen, bekistingen en andere zware materialen die worden gebruikt in de productie van betonproducten.

Hoogwaardige hijsmechanismen

Het hijsmechanisme van de kraan moet betrouwbaar en krachtig zijn om zware lasten veilig te tillen en te verplaatsen. Dit kan onder meer het gebruik van sterke hijskabels, krachtige motoren en robuuste hijsmechanismen omvatten.

Veiligheidssystemen

Bovenloopkranen in de betonindustrie moeten zijn uitgerust met uitgebreide veiligheidssystemen om ongevallen te voorkomen. Dit kan onder meer het gebruik van overlastbeveiliging, noodstopschakelaars, automatische systemen voor het detecteren van obstakels en veiligheidsinstructies voor operators omvatten. Door te investeren in bovenloopkranen die specifiek zijn ontworpen voor zwaar gebruik in de betonindustrie, kunnen bedrijven de efficiëntie verbeteren, de levensduur van de kranen verlengen en de veiligheid verhogen. Dit kan worden bereikt door van takels en rijaandrijvingen toe te passen geschikt voor intensief gebruik, ons advies is om minimaal ISO/FEM klasse M6/3m toe te passen, bij een te zuinige selectie kan er al snel overmatige slijtage optreden met als gevolg hoge onderhoudskosten op termijn om de kraan in bedrijf te houden.