Een kolom- en wandzwenkkraan zijn compact gebouwd en geschikt voor toepassing in een werkplaats of buitenopstelling voor doorgaans een lage tot medium werklast. CraneSolutions bouwt al zijn zwenkkranen modulair op met componenten van het VETTER Krantechnik GmbH en STAHL CraneSystems. VETTER staat bekend om hun zeer uitgebreide leveringsprogramma van kolom- en wandzwenkkranen van een nog ouderwets degelijke Duitse kwaliteit. STAHL staat bekend om zijn degelijke en robuuste kwaliteit, conventionele techniek, hoge betrouwbaarheid en de lange levensduur van zijn producten. Het overgrote deel van de STAHL-kraancomponenten wordt in eigen fabriek vervaardigd in Duitsland en voldoen aan de hoogste Europese kwaliteitsnormen. Door de uitgebreide range aan standaard kraancomponenten kunnen wij u altijd de beste oplossing bieden voor uw specifieke situatie en hijswensen tegen een goede prijs- kwaliteitsverhouding, maar ook als het niet standaard is of zelfs heel speciaal is STAHL de beste keuze.

Onderhoud kolom- en wandzwenkkranen

Kenmerkend voor VETTER en STAHL-componenten zijn de lagere tarieven voor slijt- en vervanging onderdelen ten opzichte van vele andere merken. De aanschafprijs voor een nieuwe zwenkkraan kan wellicht wat hoger zijn, maar op de langere termijn verdient u dit met gemak terug. CraneSolutions komt regelmatig VETTER/STAHL-zwenkkranen tegen die na 30 jaar nog steeds vol in bedrijf zijn. Slijtdelen zijn na die periode vaak nog steeds gewoon verkrijgbaar, terwijl u bij een ander fabricaat vaak al na 15 jaar te horen krijgt dat onderdelen helaas niet meer leverbaar zijn. De keuze van de juiste componenten bij aanschaf is sterk afhankelijk van de intensiteit van het gebruik van de kraan. Doordacht onderhoud en tijdige revisie vormen mede de basis voor een lange levensduur. Ook de grote voorraad en beschikbaarheid van onderdelen, zelfs nog na 30 jaar, is één van de grote voordelen van CraneSolutions en onze partners VETTER Krantechnik en STAHL CraneSystems.

Kolom- en wandzwenkkraan-onderdelen

CraneSolutions is in Nederland de exclusieve partner van STAHL CraneSystems. Het Duitse kwaliteitsbedrijf is al meer dan 140 jaar een begrip in Nederland als leverancier van takels en kraancomponenten. Ook is STAHL-marktleider op het gebied van ATEX explosieveilige takels en kraancomponenten. VETTER Krantechnik is weliswaar geen exclusieve partner maar het Duitse kwaliteitsbedrijf is ook al meer dan 60 jaar een begrip in Nederland als leverancier van zwenkkranen.

Neem gerust contact met ons op voor advies en om eventueel uw VETTER of STAHL-onderdelen te bestellen voor uw zwenkkranen of u kunt zich laten ontzorgen door onze vakbekwame servicedienst die uw kranen en takels kunnen repareren, onderhouden en jaarlijks keuren.

Kosten kolom- en wandzwenkkranen

Een zwenkkraan wordt door ons samengesteld door een weloverwogen selectie van geschikte kraancomponenten. We kijken daarbij voor het werk wat u met de zwenkkraan wilt gaan doen en dat in combinatie met een lange levensduur. Bewust kiezen we niet voor de goedkoopste beschikbare kraancomponenten, maar we maken in onze calculaties altijd een zo realistisch mogelijke inschatting van het gebruik van de zwenkkraan binnen uw specifieke situatie. Dat betekent dat de initiële kosten bij ons soms wat hoger uitvallen, maar dat u bij ons een veel kleiner risico loopt op een ongeschikte kraan, een tegenvallende levensduur en tussentijdse dure reparaties door verkeerde keuzes om de zwenkkraan in bedrijf te kunnen houden. De basisaanschaf ligt bij ons dus vaak iets hoger, maar op de langere termijn bieden wij u eigenlijk de goedkoopste en de beste oplossing voor uw specifieke situatie.

Na bijna 50 jaar waarin CraneSolutions een groot klantportfolio heeft opgebouwd, durven we te stellen dat u bij ons aan het juiste adres bent voor de meest duurzame zwenkkranen!