Het team van CraneSolutions presteert niet alleen tijdens werktijd. Jaarlijks worden de Dragonboat Races georganiseerd en ook wij deden hieraan mee. Het eindresultaat was ver boven verwachting en daarmee hebben we bewezen dat we ook buiten werktijd goed kunnen presteren als team.

Dragonboat Races

De Dragonboat Races in Leiden zijn de grootste binnenstad-races van Nederland en behoren daarmee ook tot de populairste races van Nederland. En niet voor niets! Met een deelname van 25 teams per keer en daarmee minimaal 75 heats, is winnen in Leiden echt een prestatie. Onder leiding van opzwepende trommelaars gaan fanatieke roeiteams de strijd met elkaar aan. Welk team duwt als eerste de drakenkop van de boot over de finish?

Dutch Dragons

De wedstrijdorganisatie is al jaren op rij in handen van de goed georganiseerde Dutch Dragons uit Zoetermeer; een vereniging die ook in het buitenland deelneemt aan wedstrijden. De Lakenfeest races zorgen dan ook elk jaar weer voor spanning en sensatie in het water langs de Boommarkt en de Apothekersdijk. En laat het nou zo zijn dat wij bij CraneSolutions wel houden van een uitdaging.

Een goede voorbereiding

Donderdag 8 juni stond onze eerste training op de planning. Met 12 mannen en 6 vrouwen gingen we op weg naar Zoetermeer. Voordat we onze “skills” konden laten zien, werd ons eerst de veiligheidsaspecten, regels en commando’s in de boot uitgelegd. Vervolgens was tijd om te gaan oefenen, de eerste meters waren lastig want: Hoe houd je de peddel nu goed vast? En wie bepaalt het ritme van de peddels in de boot? En dan vliegen ook nog eens de instructies van de stuurman en drummer je om de oren. Maar het lukte ons om vooruit te komen en we hadden er veel lol in. Na de training hebben we nog even een drankje gedaan en konden we ons voorbereiden voor de grote dag.

D-Day

Zaterdag 24 juni was het eindelijk zover en moesten we ons gaan bewijzen tegenover de andere teams. Het weer hadden we in ieder geval mee, want volgens de weerberichten beloofde het een stralende, warme dag te worden. Want zeg nou zelf, roeien met mooi weer is toch even lekkerder dan  slecht weer?

Twee “early birds” waren al vroeg in de weer om alvast een tent op te zetten, zodat we daar met iedereen samen konden komen om naar de race te kijken. Ook was er vooraf het nodige aan eten en drinken ingekocht om er een gezellig feestje van te maken met op de achtergrond het ene feestnummer na de andere. Uiteraard waren er ook collega’s, familie en vrienden – die niet deelnamen aan de race-  maar er wel waren om ons te komen aanmoedigen.

Steeds fanatieker

Onze eerste strijd stond gepland om 13.30 uur tegen BNI Geus. Deze strijd verloren we met 0,35 seconden. De tweede ronde was tegen Mass IT; die wonnen we met een voorsprong van 0,53 seconden.  In eerste instantie ging het ons alleen om de gezelligheid en teambuilding, maar toen bekend werd dat we tweede in het klassement stonden, werden we al snel steeds fanatieker. 

Op voorhand hadden we dit totaal niet verwacht, maar het was zo ontzettend gaaf dat we dit hadden gepresteerd met zijn allen. Het gaf echt een enorme boost. Niet alleen zijn we tijdens werktijd een team, maar ook buiten werktijd. 

Finale!

We wonnen de halve finale en gingen door naar de finale!! We moesten het opnemen tegen Team TNO. Die kwamen daar natuurlijk ook niet zomaar, dus we moesten flink  aan de bak. Helaas met een verschil van slechts 0,15 seconden verloren we, maar wat zijn we trots met die tweede plek!

Graag willen we onze sponsors bedanken: CraneSolutions, Kroon Bouw en Crane Docter voor het mede mogelijk maken van deze prachtige en gezellige dag. Volgende jaar gaan we zeker weer mee doen en gaan we voor de eerste plek! Maar nu gaan we eerst nog een drankje drinken en proosten op een geslaagde dag.

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem contact op met Rik Struiwigh