CraneSolutions is continu bezig haar bedrijfsprocessen zoveel mogelijk te digitaliseren en te optimaliseren. Sinds 2019 gebruiken onze monteurs van de buitendienst een iPad naar grote tevredenheid. Met de iPad hebben onze monteurs snel toegang tot belangrijke bestanden, zoals onderdelenboeken, handleidingen en tekeningen. Het grote voordeel van onze opdrachtgevers is dat we hen beter en sneller van dienst zijn.

Outsmart

Sinds 2021 maken we gebruik van de Outsmart app, waarin onze monteurs de werkbonnen in maken en die na ondertekening ook direct bij onze klanten in de mail komen. In combinatie met het digitale planbord worden eenvoudig de werkplannen van de monteurs gemaakt. En doordat de periodieke onderhoudscontracten erin staan, worden deze op tijd meegenomen in de planning! Daarnaast is de terugkoppeling van onze monteurs beter en sneller door toegevoegde foto’s en commentaar, waardoor de nazorg ook van hoge kwaliteit is.

Gereedschapsbeheer

In het verleden maakten we voor de EKH keuring van de objecten van onze klanten al gebruik van een digitaal formulier. Op dit moment zijn we bezig met de volgende stap in het digitaliseren en optimaliseren van onze bedrijfsprocessen. Hiervoor gaan we de stap naar GereedschapBeheer maken en het keuringsproces verder automatiseren. We bieden hierin onze klanten een portal, waarmee ze 24/7 inzicht hebben in de keuringsstatus van zijn hijsobjecten.

Greedschapbeheer.nl heeft in samenwerking met CraneSolutions en een aantal EKH-Bedrijven een nieuw EKH-Keuringsrapport ontwikkeld. Met dit nieuwe rapport wordt het invullen en rapporteren eenvoudiger en overzichtelijk. Zo worden alleen de punten op het voorblad getoond, waar eventuele opmerkingen op zijn. Wij zijn nu met de laatste stappen van de implementatie bezig; GereedschapBeheer is op zijn beurt bezig met de laatste technische puntjes in de app. Onze keurmeesters lichten de app en het rapport graag toe wanneer we live zijn. 

Wil je meer weten over onze digitalisering en hoe we je hiermee beter van dienst kunnen zijn? Neem dan gerust contact met ons op.

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem contact op met Rik Struiwigh