In een serie van interviews laten wij experts uit ons bedrijf aan het woord over het werken bij CraneSolutions. Het is de bedoeling hun functie uit te lichten en terug te blikken op mooie prestaties en bijzondere momenten. Deze week bevragen we Pieter van Beelen. Normaal gesproken is Pieter een rustige collega, die het liefst op de achtergrond werkt. Met dit interview zetten we hem eens op de voorgrond neer.

Magazijnmeester

Pieter is een geboren en getogen Katwijker en is inmiddels bijna zeven jaar werkzaam bij CraneSolutions. Pieter volgde in zijn jonge jaren op de LTS de opleiding Installatietechniek / elektrotechniek. Hij wilde altijd al de techniek in. In die tijd sleutelde hij graag aan brommers, maar had ook al een grote interesse in computers. Na het behalen van zijn diploma stroomde hij door naar de MTS in de richting van Elektrotechniek. Deze opleiding paste uiteindelijk niet goed bij hem en Pieter besloot werkervaring op te gaan doen. Hij startte zijn loopbaan in de bouw, maar kon na een jaar een baan vinden in de zorgmiddelen. Hier deed hij ervaring op als monteur, maar kreeg ook de gelegenheid om magazijnwerkzaamheden te doen. Dit laatste beviel hem zo goed dat hij hierin verder wilde groeien. Tegen de tijd dat hij weer toe was aan een nieuwe uitdaging, kwam hij via via bij CraneSolutions terecht in de functie van Magazijnmeester. Deze functie moest nog verder ontwikkeld worden en hiervoor kreeg hij de tijd.

Opgeruimd staat netjes

Op mijn vraag van welke werkzaamheden Pieter de meeste energie krijgt, hoeft hij niet lang na te denken: Als hij ‘s middags naar huis gaat, moet hij een opgeruimd magazijn achterlaten. Daarnaast wil hij klanten en collega’s helpen met het juiste antwoord op hun vraag. Hiervoor wil hij op de hoogte zijn van de voorraden en hij houdt ervan om mee te werken aan het vinden van de juiste logistieke oplossing voor een probleem. Zijn belangrijkste werkzaamheden zijn op dit moment het beheren van de gereedschappen en arbeidsmiddelen van collega’s, het beheren van het magazijn en de ontvangst en verzending van goederen. 

“Pietje Precies”

Als ik vraag hoe Pieter zichzelf in één zin zou omschrijven, moet hij even nadenken. Al pratende komen we uit bij sociaal, oplossingsgericht en als een doorpakker die graag vooruit denkt. Een Pietje Precies die niet houdt van lang praten of vergaderen maar doen! Op korte termijn groeit Pieter binnen CraneSolutions door naar een andere functie, te weten die van Verkoper Onderdelen. Daarbij  is Pieter verantwoordelijk voor het systeembeheer in de organisatie. Wat hem het meest aantrekt hierin, is het oplossen van vraagstukken, zowel van klanten als van collega’s met een probleem aan hun computer. 

Doorgroeien commercieel

Pieter heeft zichzelf als doel gesteld om zich verder te ontwikkelen op het commerciële vlak. Daarnaast hoopt hij in de nieuwe rol nog meer technische kennis te vergaren over onze kranen en overige producten. Hiermee hoopt hij de klanten de juiste technische oplossingen te bieden. Wat hij van zijn oude functie het meest verwacht te gaan missen, is de afwisseling en het contact met iedereen die binnenkomt. Verder verwacht hij het heftruck-rijden te gaan missen, maar ook het dragen van zijn korte broek in de zomer. Kenmerkend voor het werken bij CraneSolutions is volgens hem de collegialiteit die er heerst. Iedereen is eigenlijk altijd bereikbaar en staat ondanks de drukte voor je klaar. Een advies voor de toekomstige Magazijnmeester heeft hij wel: “Laat je niet gek maken”. Er komt immers veel informatie op je af, maar het komt altijd weer goed.   

Koffie

Net als zijn collega’s uit de voorgaande interviews begint ook Pieter het liefste zijn werkdag met een goede bak koffie. Daarbij luistert hij graag naar goede muziek, terwijl hij ondertussen zijn mailbox checkt. Op mijn vraag wat hij het liefst doet in zijn vrije tijd, volgt er een indrukwekkende opsomming. Pieter houdt van wandelen, sterren kijken (amateur astronomie), gamen, hobbyen met techniek en computers én is hij betrokken bij het jongerenwerk in Katwijk.  

Uiteraard sluit ik het interview af met de vraag om de inmiddels bekende zin af te maken: “Ik ben pas tevreden als” …“Ik het vraagstuk van de klant of collega heb opgelost”.

Heeft dit interview jou nieuwsgierig gemaakt naar de functie van Magazijnmeester? Bekijk dan de vacature Magazijnmeester eens op onze website. Of ben je een techneut die zin heeft in een nieuwe uitdaging in een klein maar hecht team? Lees dan de andere vacatures op onze website eens door. We maken graag tijd voor een kennismakingsgesprek met je!