In september 2020 meldden we al dat wij met onze servicedienst zijn overgestapt op de digitale werkbon. We gaan steeds verder met het standaardiseren en digitaliseren van onze processen. Op dit moment zijn we bezig met een pilot om ook met de werkplaatsmonteurs over te stappen op de digitale werkbonnen in dezelfde applicatie.

Waarom standaardiseren?

Binnen CraneSolutions willen we onze werkzaamheden constant verbeteren. Dit geldt voor onze primaire werkzaamheden, maar ook voor onze ondersteunende processen. Een belangrijk hulpmiddel daarbij is standaardisatie, want daarmee behoud je wat je hebt bereikt en voorkom je dat je terugvalt. In de buitendienst bevalt het werken met de digitale werkbon goed. Met het standaardiseren van deze manier van werken ook voor de werkplaats, willen we de beste manier van werken die we op dit moment kennen breder toepassen. Met andere woorden: het schrijven van werkbonnen wordt maar op één manier uitgevoerd. Dit heeft daarnaast ook als voordeel dat, wanneer onze monteurs bij de andere afdeling inspringen, ze bekend zijn met de manier van werken. En dat de administratie de informatie op dezelfde manier aangeleverd krijgt.

Digitaliseren werkplaats

Doordat het daarmee ook gelijk digitaal gebeurt, kunnen we hier in de toekomst nog meer voordelen uit halen. Maar we hebben er ook direct al profijt van. We gebruiken minder papier, creëren meer inzicht, de informatie is direct voorhanden en het creëert vooral gebruiksgemak voor de monteurs.

De Pilot

Op dit moment draaien we de pilot in de werkplaats met onze twee monteurs Niels en Jaco, die ook al in de buitendienst met de app gewerkt hebben. Ze waren dus al bekend met de Outsmart-app en stonden er al positief in om het te gaan gebruiken. De eerste resultaten zijn dan ook goed. Het is wel nog even wennen voor de aansturing van de werkplaats, omdat het daar een andere manier van werken is. Dat zal slechts een kwestie van tijd zijn. 

Al met al wordt er weer een stap gezet in de goede richting met het verbeteren van de bedrijfsvoering. CraneSolutions gaat mee met de laatste ontwikkelingen, waarin niet alleen CraneSolutions de vruchten plukt, maar ook onze opdrachtgevers.