In onze serie van interviews laten wij experts uit ons bedrijf aan het woord over het werken bij CraneSolutions. Onze collega’s lichten hun functie uit, blikken terug op mooie prestaties en bijzondere momenten óf stellen nieuwe collega’s voor. In dit interview komt collega Remco aan het woord: een man van weinig woorden, maar voor deze keer maakt hij een uitzondering.

Uit de autotechniek

Remco Wolken is in januari 2018 bij CraneSolutions komen werken. Hij maakte destijds de switch vanuit de  autotechniek. Hij wilde meer afwisseling in zijn werk. Via een uitzendbureau werd hij voorgesteld en na twee gesprekken was er een match. Remco startte in de functie ‘Servicemonteur buitendienst in opleiding’. Inmiddels is hij doorgegroeid naar een zelfstandig werkende Servicemonteur buitendienst en is hij niet meer weg te denken uit ons team.

Ambitie tot ‘Keurmeester Boven de Haak’

Als we Remco vragen welke werkzaamheden hem de meeste energie geven, twijfelt hij geen seconde. Dit zijn vooral de mechanische werkzaamheden, zoals het vervangen van lagers en het reviseren van takels. Op elektrisch gebied blijft hij zich ontwikkelen. Onlangs heeft hij hierin zijn tweede opleiding gevolgd en hoopt binnenkort zijn diploma in ontvangst te nemen. Remco is trots op de vooruitgang die hij heeft geboekt in de afgelopen drieënhalf jaar: “Iedere dag leer ik weer meer.” De volgende opleiding die op de rol staat voor Remco, is de opleiding voor ‘Keurmeester Boven de Haak’. Hij hoopt hier in het voorjaar van 2022 mee te starten. Over vijf jaar ziet hij zichzelf als een goede zelfstandige buitendienstmonteur en keurmeester.

Grote projecten

De grote projecten zijn voor Remco momenteel de belangrijkste werkzaamheden. Zo heeft hij de afgelopen zes weken meegewerkt aan het vervangen van kabelpakketten en het reviseren van dwangwielen bij een vuilverwerkingsbedrijf. Hij maakte deel uit van een team van drie á vier man, waarmee ze de klus hebben geklaard. De opdracht die Remco het meest is bijgebleven, is het reviseren van lieren, waarmee damwanden worden opgetild bij een klant. Door oplettendheid van zijn collega werd voorkomen dat Remco de krant haalde.

Perfectie

Op onze vraag wat Remco voor onze opdrachtgevers wil betekenen, antwoordt hij zonder twijfel dat hij de kraan in perfecte staat wil afleveren. Hij levert de kraan graag tiptop in orde op, zodat de opdrachtgever tevreden is en lang plezier heeft van de kraan.

Bij de vraag hoe hij zichzelf in één zin zou kunnen omschrijven, komt zijn bescheiden karakter naar boven en heeft hij niet gelijk een antwoord klaar. Uiteindelijk komt hij uit bij: behulpzaam, collegiaal en dat hij graag iets wil betekenen voor anderen. Remco begint de dag het liefst met een bak koffie en checkt hij ondertussen het nieuws en social media. In zijn vrije tijd gaat hij het liefst vissen, voetbal kijken, gezellig met vrienden een biertje drinken en een festival bezoeken (zodra het straks weer mag).  

Waarom werken bij CraneSolutions?

Kenmerken voor het werken bij CraneSolutions zijn volgens Remco: de projecten met speciale kranen en de uitdagende klussen. Als advies voor nieuwe, toekomstige collega’s noemt hij het bespreken van een duidelijk opleidingsplan.

Ter afsluiting van het interview vragen we Remco de inmiddels bekende zin af te maken: “Ik ben pas tevreden” … als de klant het is over mijn werk.

Lijkt het jou na het lezen van dit artikel ook leuk om het vak van Servicemonteur buitendienst bij ons te leren? Of ben je een vakvolwassen monteur en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan de vacatures op onze website eens door. We maken graag een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met je!

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem contact op met Annelies Kulk