Waar de meeste leveranciers van radiografische afstandsbedieningen problemen hebben met levertijden, kan Jay het grootste deel van zijn aanbod binnen 4 weken leveren. Al 10 jaar is CraneSolutions dealer van Jay, met zijn hoogwaardige Franse kwaliteitsproducten met een breed scala aan radiografische bedieningen.

Radiografische bedieningen

Jay biedt basisbedieningen met directe communicatie en interactieve bedieningen met 2-wegcommunicatie. Voor verschillende omgevingen en veiligheidseisen levert Jay industriële radiografische afstandsbedieningen met een veiligheidsniveau tot ATEX SIL 3. De diepgaande kennis, toonaangevende technologie, innovatiecapaciteit en ervaring op het gebied van veiligheid en radiotransmissie is voor CraneSolutions de reden om voor Jay afstandsbedieningen te kiezen.

Orion-basisserie

De basisserie van Jay is Orion. Deze is uitermate geschikt voor diverse industriële toepassingen. Voorbeelden zijn grootschalige opslag voor toegangsbeheer van verrijdbare schappen, het openen en sluiten van een terreinpoort of dokdeur.

UD-serie

Naast de basisserie is er de UD-serie van Jay. Deze is uitgerust met de SIL 2-PLd voor matig gevaarlijke toepassingen, of voor toepassingen die deels worden beschermd. De UD-serie biedt een veilige en ergonomische afstandsbediening voor (bovenloop)kranen, machines of voertuigen. Met de SIL 2-PLd gecertificeerde noodstop is de UD serie bijzonder geschikt voor materiaal handling. Het modulaire ontwerp van de afstandsbedieningen maakt personalisatie mogelijk voor het kiezen van het type drukknop, schakelaar, het aantal relaisuitgangen, het programmeren, knoppentoewijzingen, vergrendeling tussen knoppen en veilige opstartopties.

Beta-serie

De Beta-serie laat zich aanpassen aan uw toepassingen voor efficiëntere processen. De Beta-serie is uitgevoerd met de SIL3 –PLd gecertificeerde noodstop en is geschikt voor de meest gevaarlijke toepassingen. De Beta is een gebruiksvriendelijke lichtgewicht handheld-module en heeft een configureerbare, interactieve 2-weg radioverbinding om informatie uit te wisselen en zich aan te passen aan de radio-omgeving. Een gebruiksvriendelijk scherm voor opzoeken, selecteren, valideren en configureren, snelle en eenvoudige installatie via het scherm en gemakkelijk te onderhouden van het diagnosehulpsysteem. Daarnaast is de Beta ook uitvoerbaar in een grijze ATEX-uitvoering.

Gama-serie

De Gama-serie biedt een uiterst veilige drukknopoplossing voor de meest veeleisende toepassingen; zelfs met het gebruik van handschoenen is het apparaat nog goed te bedienen. De radiografische afstandsbedieningen zijn veilig en robuust, perfect om te voldoen aan de eisen van zwaar werk. Daarnaast heeft de Gama ook een scherm zoals de Beta. De Gama is ook leverbaar in een grijze ATEX-uitvoering.

Pika- en Moka-serie

De Pika en Moka zijn radiografische afstandsbedieningen verkrijgbaar met joysticks in een buikkastontwerp. De buikkast geeft de gebruiker bewegingsvrijheid. Nauwkeurige en veilige manoeuvres kunnen gemakkelijker worden gemaakt door de joysticks, terwijl de gebruiker op een veilige plek staat. Daarnaast heeft de Pika en Moka eenzelfde scherm als de Beta en Gama. Daarnaast is de Pika en Moka ook leverbaar in een grijze ATEX-uitvoering.

Zoals gezegd hanteren veel leveranciers van radiografische besturingen levertijden van vele maanden. Bij Jay is het grootste deel van het assortiment binnen 4 weken bij u geleverd. Is snelheid voor u belangrijk? Neem dan contact op met CraneSolutions.

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem contact op met Marco Lindhout