Het goed gebruiken van hijswerktuigen en hijsgereedschappen vereist kennis en ervaring. Je wil onveilige situaties en schade voorkomen aan de hijskraan en natuurlijk aan jezelf en collega’s. CraneSolutions verzorgt een maatwerk cursus ‘Veilig hijsen’ bij bedrijven op locatie.

Speciaal opgeleide docenten

Voor de cursus ‘Veilig hijsen’ heeft CraneSolutions speciaal opgeleide docenten, die je leren hoe het allemaal in zijn werk gaat. We behandelen uitgebreid het gebruik, de voor -en nadelen en eigenschappen van de diverse hijsgereedschappen. Daarnaast komt er ook een stukje wet- en regelgeving aan bod en geven we uitleg over de keuring- en inspectietermijn van de verschillende hijsgereedschappen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar het merendeel van de ongelukken komt vanwege het verkeerd gebruik van hijsgereedschappen. Wanneer je de hijsgereedschappen op de juiste manier gebruikt, kun je lasten op een veilige manier verplaatsen. Daarnaast voldoe je op deze manier ook aan de regels van de Arbo wet en van verzekeraars. Uiteraard moet het gebruikte hijsgereedschap voor gebruik gecontroleerd zijn, in orde zijn bevonden én gekeurd.

Certificaat voor 3 jaar geldig

Na het volgen van deze cursus krijgt iedere deelnemer een certificaat van deelname, die voor 3 jaar geldig is. Wij adviseren om de cursus ‘Veilig hijsen’ eens in de 3 jaar te herhalen als opfrissing.

Cursus op maat en op locatie

Voorafgaand aan de cursus komt een van onze docenten bij u op bezoek. Wij krijgen een goede indruk van het bedrijf, de aanwezige hijswerktuigen en hijsgereedschappen en kunnen ook bespreken welke behoeften er nog meer zijn. Op basis van die informatie maakt en presenteert CraneSolutions een maatwerkcursus. Na akkoord plannen we de cursus in en komt de docent – of indien gewenst meerdere docenten – op locatie. Na deze cursus hebben de deelnemers de basisprincipes van ‘Veilig hijsen’ onder de knie. Hierdoor is de kans op het onveilig gebruik van hijswerktuigen en hijsgereedschappen een stuk kleiner geworden. Daarnaast neemt ook de kans op schade en/of een ongeluk af.

Geïnteresseerd? 

Neem dan contact met CraneSolutions op en dan bespreken we de mogelijkheden.

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem contact op met Jeroen Daalder