Het nieuwe model Radio MOVE it met Magnatek Flex radiografische bediening voor enkel parts standaard kettingtakels is sinds enige tijd beschikbaar. Het ergonomisch gevormde ontwerp zorgt voor een eenvoudige- en praktische bediening van het takel. Het takel is daarmee met één hand te bedienen, met als voordeel dat de bediener nog één hand vrij heeft om de last te kunnen draaien of te positioneren.

Tweetraps drukknoppen

De drukknoppen van de radiografische bediening zijn tweetraps en kunnen met de hand bereikt worden vanaf de handels. De handels kunnen horizontaal of verticaal gemonteerd worden, naar persoonlijke voorkeur van de bediener.

Draait niet in de knoop

De STAHL Radio MOVE it is beschikbaar voor kettingtakels modellen ST05, ST10 en ST20 tot een werklast van 1.000 kg.  Het voordeel van deze oplossing, ten opzichte van het vorige model, is dat de spiraalkabel voor stuursignalen is komen te vervallen, zodat deze ook niet meer in de knoop kan draaien of klem kan komen te zitten.

Magnatek Flex Duo

De stationaire takels worden uitgevoerd met de Magnatek Flex Duo met 2 drukknoppen en een noodstop. Voor de takels met een elektrische loopkat of bij een kraan wordt gebruik gemaakt van de Magnatek Flex Wave, uitgevoerd met 4 of 6 drukknoppen en een noodstop. De zender zit op een universeel frame bevestigt met een clip en kan ook eenvoudig van het frame afgenomen, zodat de takel of kraan ook van afstand bediend kan worden.

De Radio MOVE it is leverbaar voor een nieuw takel of als een ombouwset voor het opbouwen op een bestaande takel of kraan. Elke set wordt ook geleverd met een reserve zender en een oplader.

Heeft u een situatie waar deze oplossing uitkomst biedt? Aarzel dan niet om contact op te nemen.