CraneSolutions heeft in de afgelopen verschillende bijzondere kranen geleverd. We benutten niet alleen de talenten van onze eigen afdelingen, maar schuwen samenwerking met andere bedrijven zeker niet om voor de opdracht tot de beste hijsoplossing te komen. Dat is namelijk dé kracht van CraneSolutions.

Portaalkraan van Deltares

Met onze dochteronderneming Haak & Van Ham zijn we samen in staat om voor elke situatie de beste hijsoplossing te bieden. Een goed voorbeeld hiervan is de kraan van Deltares. In 2012 kregen we hiervoor de opdracht en in 2013 hebben we een portaalkraan geleverd, die was uitgevoerd met een cabine met een manbak. Deze heeft een dubbeltakel, waar een grijper gemonteerd werd aan één van de takels.

48 hijsdavits voor windmolenpark Westermeerwind

 

Een ander bijzonder project is het produceren en leveren van 48 hijsdavits voor windmolenpark Westermeerwind op het IJsselmeer in 2015. Het bijzondere aan deze hijsdavits is dat de hijscapaciteit kan worden aangepast van 650 kg naar 1.300 kg. Met een eenvoudige handeling is de takel aan te passen van 1-part naar 2-parts, waardoor de WLL verdubbelt. Alleen halveert dit de hijssnelheid van de takel.

Koelwaterpomphuiskraan voor Shell Nederland Chemie

Nog een bijzonder project is de levering van de Koelwaterpomphuiskraan voor Shell Nederland Chemie in 2016. Deze dubbelliggerportaalkraan heeft een WLL van 20.000 kg + 1.000kg met een afstand tussen de poten van 21 meter en een totale overspanning van 35,1 meter. Voor het leveren van de kraan hebben we een stuk uit de achtergevel moeten zagen, om zo de liggers op transport te kunnen zetten. Gezien de lengte is gekozen om de kraan met een ponton via het water naar de Moerdijk te varen. Aan de overkant van de locatie (dus: aan de andere kant van het water) hebben we de kraan opgebouwd en met behulp van kraanschip de Matador hebben we alles in één keer op zijn plek gezet.

Reviseren kat van huisvuilkranen


Bekijk de video

Ook op het gebied van service gaan we heel ver. Zo hebben we de afgelopen 3 jaar jaarlijks een kat van een van de huisvuilkranen in zijn geheel gereviseerd in onze werkplaats in Katwijk. Hiervoor hebben we demontabele schermen met dak gemaakt, waarin de kat netjes op bokken stond om de diverse revisiewerkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Over dit bijzondere project schreven we meerdere artikelen:

Avonden en weekenden

Met enige regelmatig is het niet mogelijk om overdag onze werkzaamheden uit te voeren. Geen probleem, want wij voeren in overleg ook in de avonden of weekenden opdrachten uit. Op die manier heeft productie er namelijk nauwelijks hinder van. Wel vraagt dit om goede afspraken en een strakke planning met de opdrachtgever. CraneSolutions kent de klappen van de zweep en onze monteurs weten van aanpakken.

Korte oproeptijden

Tijd is geld, dus voor een aantal klanten hebben we in geval van een storing garanties afgegeven om binnen een bepaalde oproeptijd ter plaatse te zijn. Dit kan soms al binnen 2,5 uur! We gaan pas weg als de klus weer geklaard is. Mocht dit niet binnen de wettelijke arbeidstijden lukken, dan schakelen we gewoon een andere monteur in. Onze monteurs zijn ook mensen en daar zorgen we goed voor. Ons uiteindelijke doel is dat de klant zo snel mogelijk het hijswerktuig weer veilig en goed kan gebruiken.

Wilt u meer weten over de kracht van CraneSolutions of meewerken en de kracht van CraneSolutions nog meer vergroten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.