De samenwerking tussen CraneSolutions en Haak & van Ham gaat terug naar haar oprichting in 1987. Al meer dan 35 jaar is er een intensieve samenwerking, waarbij Haak & van Ham onder andere de engineering van onze kranen, hijsjukken en andere werktuigbouwkundige projecten op zich neemt. In 2018 is die samenwerking verder geïntensiveerd en zijn ze een volledige zusteronderneming geworden binnen onze groep. Naast de werkzaamheden voor ons heeft Haak en van Ham een grote variatie aan opdrachtgevers in diverse sectoren.

Standaard kraanliggers

In het begin van onze samenwerking werden de tekeningen en berekeningen nog met de hand gemaakt. Tegenwoordig zijn de meest geavanceerde teken- en rekenpakketten in gebruik. Voor het berekenen van de standaard kraanliggers is een model in Excel gemaakt. De samenstellingstekening van de kraanligger wordt meestal in Inventor gemaakt. Vervolgens kunnen de lassamenstellingstekening in Tekla gemaakt worden, zodat de kraanliggerbouwer daar gelijk mee aan de slag kan.

Speciale kranen

Het wordt voor de mannen van Haak & van Ham pas interessant als het complexer wordt. Dan kunnen ze echt hun toegevoegde waarde tonen. Er is parate kennis over de relevante kraannormen (bijvoorbeeld de NEN-EN 13001). Ook hebben ze naast de eerder genoemde pakketten ook SCIA en Ansys tot hun beschikking om de complexere berekeningen te maken. Zo is er voor CraneSolutions aan enkele toonaangevende projecten gerekend en getekend. Enkele voorbeelden zijn: een vorkliftkraan in een visserschip, multifunctionele portaalkraan en onze Offshore davit kranen. Maar ook voor hijsjukken of kraanbanen kunnen we altijd bij Haak & van Ham aankloppen.

Compleet pakket

Waar Haak & van Ham de werktuigbouwkundige engineering op zich neemt, neemt CraneSolutions zelf de elektrotechnische engineering op ons. Zo hebben we samen een compleet pakket in huis en kunnen we onze klanten van hoogwaardige producten voorzien. Van de eenvoudige kranen tot de meest uitgebreide complexe vraagstukken: samen vinden we altijd een oplossing.

Haak & van Ham al 35 jaar een waardevolle partner en daarnaast ook gewaardeerde collega’s.