Onze hijskranen komen natuurlijk niet zomaar in onze werkplaats in Katwijk terecht of bij de eindklant. Het transport hiervan laten we over aan een specialist als TKW (Transport Keyzer Warmond). Al sinds 2010 zijn zij een van onze vaste transportbedrijven.

Wie is TKW?

TKW is opgericht in 1933 en vervoerde destijds vooral bloembollen door de hele Bollenstreek. Toen de bloembollenhandel steeds minder werd, zagen zij toekomst in transport voor bedrijven in de productie van bouwmaterialen. Vanaf 2006 heeft TKW zijn eerste bakwagen voorzien van een 80 tons kraan. In 2009 is dit uitgebreid met een trekker voorzien van een 56 tons kraan. Inmiddels is het wagenpark uitgebreid tot 5 wagens voorzien van een kraan.

Testgewichten

In 2010 heeft CraneSolutions voor het eerst de hulp ingeroepen van TKW voor het aanvoeren, assisteren en afvoeren van testgewichten. CraneSolutions heeft sinds al jaar en dag 11 ton aan eigen testgewichten. Deze gewichten zijn verdeeld over diverse stalen bakken van 3 niveaus:

  • 1 laag (1.000 kg)
  • 2 lagen (1.400 of 1.500kg)
  • 3 lagen (1.900kg)

Door de bakken onderling te verbinden, kunnen we (indien gewenst) 2 compacte stapels maken en met het hijskruis gekoppeld op de bovenste bak alle kranen beproeven, die zijn uitgevoerd met een overlastbeveiliging met een werklast tot en met 10 ton.

Meedenken

Sinds 2012 staan onze testgewichten bij TKW, waardoor we sneller kunnen leveren en het gebruik van de gewichten scherper kunnen aanbieden aan onze klanten. Voor die tijd stonden die testgewichten nog bij CraneSolutions, wat de nodige extra arbeid vroeg. Het is heel fijn om een partner te hebben die meedenkt!

Transport van kranen

Begin 2019 is TKW verhuist naar Oegstgeest en hebben ze zich gevestigd in een duurzaam nieuwbouwpand direct naast de A44. Naast het rijden van onze testgewichten wordt TKW ook regelmatig ingezet bij het transporteren van nieuwe bovenloopkranen, kolomzwenkkranen en constructies naar locatie. Als de situatie op locatie het toelaat, dan wordt de trekker met de 56 tons autolaadkraan ingezet in combinatie met een (semi) dieplader. Hiermee kunnen we de autolaadkraan gebruiken bij het inhijsen van nieuwe kranen en het uithijsen van bestaande kranen of delen ervan.

Voor het transport van kolomzwenkkranen en de montage (bijvoorbeeld voor in een jachthaven) wordt vaak een bakwagen gebruikt voorzien van autolaadkraan.

 

Veiligheid voorop

Uiteraard denken wij ook aan de veiligheid tijdens deze werkzaamheden. Zo zijn alle chauffeurs en kraanmachinisten in het bezit van een TCVT-certificaat voor hijsen met de autolaadkraan. Ook hebben alle chauffeurs hun VCA-certificaat. Sinds 2017 beschikt TKW over het Keurmerk Transport en Logistiek (TLN). 

CraneSolutions kiest leveranciers altijd zorgvuldig uit. We kijken daarbij naar naar prijs, kwaliteit, flexibiliteit en inzetbaarheid. TKW heeft deze eigenschappen allemaal en bewijst zich nu ruim 10 jaar als goede en flexibele transporteur voor CraneSolutions.