Na enkele interviews met nieuwe collega’s is het nu de hoogste tijd om Wouter voor te stellen. In onze serie van interviews laten wij experts uit ons bedrijf aan het woord over het werken bij CraneSolutions. We geven hiermee een beeld van hun functie, blikken terug op mooie prestaties en bijzondere momenten.

Even voorstellen: Wouter van der Lans

Wouter van der Lans is inmiddels ruim zes jaar in dienst bij CraneSolutions. Van origine is hij een echte mechanische man. In 2015 maakte hij de overstap vanuit de staalconstructies naar de kranen, omdat hij behoefte had aan een nieuwe stap in zijn carrière. In de afgelopen jaren heeft Wouter zijn elektrische kennis weten uit te breiden door opleidingen te volgen. Zo heeft hij zich ontwikkeld tot allround Servicemonteur. Eerder dit jaar behaalde hij als klap op de vuurpijl het certificaat ‘Keurmeester hijskranen’. Hoewel hij zijn hart niet heeft verloren aan het keuren van kranen, staat hij zeker zijn mannetje op dit vlak.

Speciale kranen in vissersboten

Op het moment dat ik Wouter vraag zichzelf in één zin te omschrijven, volgt het antwoord vrij snel; eigenwijs en creatief. De werkzaamheden of taken die hem het meeste energie geven, zijn de montagewerkzaamheden. En dan met name de klussen, waar anderen voor terugdeinzen. Wouter is er trots op dat hij het elektrische deel van zijn werk steeds beter onder de knie krijgt. Of zoals hij zelf zegt: “Ik ben nu zover gekomen dat ik snap wat ik aan het doen ben”. Als ik vervolgens vraag op welke specifieke klus hij trots is, dan noemt hij het monteren, aanpassen en in bedrijf stellen van speciale kranen in het ruim van vissersboten van een buitenlandse rederij. Bij dit soort klussen is het de uitdaging om jezelf te redden met de beschikbare middelen op dat moment.

Gerichte oplossingen bieden

Bij de vraag wat Wouter voor onze klanten kan betekenen, antwoordt hij vastberaden dat hij streeft naar gerichte oplossingen en constructieve verbeteringen. De opdracht die hem het meeste is bijgebleven in de afgelopen jaren, waren de werkzaamheden bij een klant in Kazachstan. De opdrachtgever was gevestigd op een stuk afgelegen, ongerepte natuur, verlaten van iedereen en dat bij een temperatuur van ver onder het vriespunt. Logischerwijs was alles bevroren en kwam het aan op creativiteit om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren.

Verder ontwikkelen in PLC-techniek

In de aankomende jaren hoopt Wouter zich nog verder te verdiepen in de PLC-techniek. Daarnaast wil hij graag bezig zijn met zijn passie: het fabriceren van stalen onderdelen en oplossingen. Of zoals hij zelf zegt: “Hobbyen met machines”. Als ik hem vraag waar hij zichzelf over vijf jaar ziet, zegt hij eerlijk dat hij dan het liefst zoveel mogelijk aan het sleutelen is en zo minimaal mogelijk aan het keuren.

Fanatiek gereedschap-liefhebber

Evenals zijn voorgangers in deze reeks van interviews, begint ook Wouter zijn dag het liefst met een goede kop koffie. In zijn vrije tijd is hij medebeheerder van een groep fanatieke gereedschaps-liefhebbers. Zij verzamelen en ruilen gereedschap met elkaar. Daarnaast is hij apetrots op zijn mooie gezin. Een kenmerk voor het werken bij CraneSolutions vindt Wouter vooral de flexibiliteit en dynamiek. Als advies voor toekomstige collega’s noemt hij dat ze leren omgaan met opbouwende kritiek. Ter afsluiting van het interview stel ik de inmiddels bekende vraag om de zin af te maken: ik ben pas tevreden … “Als het gaat zoals ik het had bedacht”.

Lijkt het jou na het lezen van dit artikel ook leuk om het vak van Servicemonteur buitendienst bij ons te leren? Of ben je een vak volwassen monteur en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan de vacatures op onze website eens door. We maken graag kennis met je!