Waar andere leveranciers sterk zijn in de standaard bovenloopkranen en wellicht ook in de meest voordelige oplossingen voor de klant, is Cranesolutions juist sterk in oplossingen bedenken en leveren waar andere leveranciers doorgaans van af zien.

Bovenloopkranen en hijsvoorzieningen 

Op basis van onze jarenlange ervaring op het gebied van bovenloopkranen en hijsvoorzieningen zijn wij in staat de markt te voorzien van de juiste oplossing voor bijna elk hijsprobleem. Dat doen wij samen met onze partners STAHL CraneSystems (voor de benodigde kraancomponenten) en engineeringsbureau Haak en van Ham (voor het betere denk- en rekenwerk).

STAHL

STAHL staat niet alleen bekend als leverancier van standaard kraancomponenten, maar heeft ook een hele sterke reputatie op het gebied van speciale oplossingen. Waar andere kraancomponent-leveranciers stoppen, gaat STAHL zelfs nog een aantal stappen verder. Of het nu een takel is die door een bocht moet kunnen rijden, een takel met 2 of meer aflopen, een zeer hoge hijssnelheid, een speciale ATEX toepassing of een takel geschikt voor extreme omstandigheden: STAHL levert het allemaal. 

Haak & Van Ham

Het creatieve engineeringsbureau Haak & Van Ham werkt onze ideeën uit van een mooie 3D-overzichtstekening tot aan gedetailleerde productietekeningen, onderbouwd met volledige sterkteberekeningen en FEM-analyses. Al 35 jaar levert Haak & Van Ham zijn diensten voor het bedenken en uitwerken van speciale hijs- en hefoplossingen. Echter niet alleen aan Cranesolutions, maar ook aan andere collega’s in de markt leveren zij hun diensten.

Op het ogenblik zijn we in een afrondende fase van weer een tweetal mooie projecten.

  1. Een speciale dubbelligger bovenloopkraan met een werklast van 3.200 kg voorzien van een staaldraadtakel met 2 aflopen werklast 2×1.600kg. De kraan is inclusief traverse met hijshaken voor het heffen en beladen van grote papierrollen in een machine.
  2. Een speciale dubbelligger onderhangkraan met een werklast 2.000 kg voorzien van een staaldraadtakel met 2 aflopen werklast 2 x 1.000kg. De kraan is inclusief traversebalk voorzien van 8 stuks kleine duwloopkatten voor het hijsen van diverse kleine betonnen gietstukken.

Dit zijn slechts twee voorbeelden van speciale kranen, die wij momenteel aan het produceren zijn. Natuurlijk leveren wij wel vaker dergelijke speciale kranen, waar andere leveranciers doorgaans van af zien. Door onze samenwerking met partners als STAHL en Haak & Van Ham kunnen wij ook complexe oplossingen bieden.

Is dit herkenbaar voor u of heeft u een aanvraag voor een speciale kraan of hijsvoorziening? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een offerte of bezoek op locatie. Wij zijn u graag van dienst!