Dutch Lily Masters is een professionele en gezonde organisatie die elke dag werkt aan een nog betere en mooiere lelie. Een toekomst vol meesterwerken. Ook fabrikant Stahl CraneSystems is thuis in het creëren van meesterwerken in de hijstechniek in samenwerking met hun lokale partner CraneSolutions.

Stahl takel vervangen voor complete Stahl dubbelrail loopkat met staaldraadtakel

Op de hoofdvestiging van Dutch Lily Masters te Rijnsburg loopt een volautomatische bovenloopkraan met grijper die 24/7 in bedrijf is. De inzetbaarheid van deze kraan is van groot belang voor de continuïteit van het productieproces. Door de hoge werkbelasting van de kraan en de beperkte inbouwmaten was het zoeken naar de best passende oplossing. De balans vinden tussen een robuust takel met een hoge FEM-classificatie en de optimale inbouwmaten, was best een uitdaging.

Engineers van Haak en van Ham

Onze engineers van Haak en van Ham hebben de bestaande situatie ingemeten en met alle randvoorwaarden op tekening gezet. Gezamenlijk met onze partner Stahl CraneSystems hebben we gezocht naar een passend oplossing, zodat de klant de komende jaren weer vooruit kan.

Ombouw in kort tijdvenster door onze serviceafdeling

In goed overleg met de klant is vorige week de oude hijsunit gedemonteerd en de nieuwe geplaatst. Dankzij alle inspanningen past de takel prima op de kraan. De overige geplande aanpassingen zijn uitgevoerd aan onder andere het meetsysteem. Ook is de bekabeling verder aangesloten. Samen met de engineer van De Vries Warmte- en Stoomtechniek is de kraan weer in bedrijf gesteld, zodat het productieproces weer opgestart kon worden.

Wilt u ook uw bestaande kraan laten modificeren of een nieuwe kraan laten plaatsen zonder dat het productieproces daar al teveel hinder van ondervindt? Neem dan contact op met CraneSolutions.

Neem contact op met Ed Demmenie