Bij CraneSolutions zijn we trots op onze recente levering en installatie van een moderne dubbelligger bovenloopkraan bij Vlietjonge Staalhandel. Vlietjonge Staalhandel staat bekend als een toonaangevend bedrijf in de staalhandel, met een uitgebreide voorraad aan staalprofielen, strip-, staf- en plaatstaal. Het vermogen om snel en uit voorraad te leveren is cruciaal in deze sector, en een geavanceerd kranenpark is hierbij onmisbaar.

Vlietjonge Staalhandel: Een visie op innovatie

Vlietjonge Staalhandel investeert jaarlijks in het moderniseren van hun kranenpark. Dit omvat zowel het periodiek vervangen van verouderde kranen als het toevoegen van nieuwe dubbelligger bovenloopkranen om de efficiëntie van hun processen te verhogen. Deze vooruitstrevende visie zorgt ervoor dat Vlietjonge Staalhandel altijd beschikt over de meest betrouwbare en efficiënte hijsoplossingen.

De keuze om te investeren in moderne dubbelligger bovenloopkranen is een strategische beslissing die Vlietjonge Staalhandel helpt om hun positie als marktleider te behouden. Door te kiezen voor de nieuwste technologieën kunnen zij snel en effectief inspelen op de behoeften van hun klanten, wat hen een concurrentievoordeel oplevert. Bovendien zorgt het gebruik van moderne kranen voor een veiligere werkomgeving. Dit verhoogt zowel de productiviteit als de tevredenheid van de medewerkers bevordert.

Installatie van de dubbelligger bovenloopkraan bij Vlietjonge Staalhandel.

Voordelen van regelmatige kranenvernieuwing

Veel bedrijven kiezen er helaas voor om oude kranen tegen hoge kosten operationeel te houden. Bij kranen van meer dan 30 jaar oud worden vervangende onderdelen zeldzaam en kostbaar. Na reparatie blijft de kraan vaak storingsgevoelig. Dat leidt tot frequente uitval en onverwachte stilstand van de productie. Dit kan resulteren in dure noodinvesteringen en suboptimale keuzes gebaseerd op prijs en levertijd, in plaats van op de daadwerkelijke behoeften van het productieproces.

Een lange termijnplanning en structurele vervanging van de oudste en meest versleten kranen is daarom essentieel. Dit voorkomt niet alleen onverwachte uitval, maar verlaagt ook de onderhoudskosten op de lange termijn. CraneSolutions biedt uitgebreide ondersteuning door middel van jaarlijkse keuringen en inspecties, evenals gedetailleerde opnames op locatie. Ons team van deskundigen kan helpen bij het opstellen van een gedetailleerd onderhoudsplan. Zo’n plan houdt rekening met de specifieke behoeften en omstandigheden van jullie bedrijf.

Onze oplossing: De moderne dubbelligger bovenloopkraan

In overleg met Vlietjonge Staalhandel hebben we gekozen voor een moderne dubbelligger bovenloopkraan, uitgerust met twee speciale STAHL staaldraadtakels, elk met een werklast van 4.000 kg. De kraan beschikt over lastafhankelijke hijs- en zakfuncties, een moderne radiografische joystickbesturing, en frequentiegeregelde bewegingen.

De specificaties van de dubbelligger bovenloopkraan zijn indrukwekkend:

  • Hijssnelheid: Max. 20 m/min bij vollast en max. 35 m/min bij deellast (30%)
  • Katrijden: Max. 40 m/min
  • Kraanrijden: Max. 80 m/min

Deze hoge snelheden maken het mogelijk om de hijs- en transportprocessen aanzienlijk te versnellen, wat leidt tot een hogere productiviteit. De kraan is verder voorzien van een onderhoudsbordes, een centrale schakelkast met Schneider Electric frequentie regelaars, en stroomverzorging via een IGUS-kabelrupssysteem. Deze geavanceerde voorzieningen zorgen voor een betrouwbare en efficiënte werking, terwijl het onderhoud eenvoudig en snel kan worden uitgevoerd.

Succesvolle installatie & service

Het transport en de montage op locatie werden soepel uitgevoerd door de vakbekwame servicemonteurs van CraneSolutions, in samenwerking met Industriële Dienstverlening en Transport Faber uit Joure. Onze ervaren monteurs hebben de dubbelligger bovenloopkraan snel en efficiënt geïnstalleerd, waarbij alle veiligheidsvoorschriften strikt werden nageleefd. Na installatie, afstelling en oplevering met testgewicht, werd de fijne afstelling van de kraanbediening uitgevoerd in nauwe samenwerking met de kraanbediener.

De samenwerking met Vlietjonge Staalhandel was exemplarisch en benadrukt het belang van goede communicatie en planning bij dergelijke projecten. Dankzij de nauwe samenwerking kon de installatie zonder vertragingen of complicaties worden afgerond. Wij zijn verheugd dat we een bijdrage hebben kunnen leveren aan de verbetering van de efficiëntie en veiligheid bij Vlietjonge Staalhandel.

Waarom investeren in moderne dubbelligger bovenloopkranen?

Het investeren in moderne dubbelligger bovenloopkranen biedt tal van voordelen voor bedrijven in de staalhandel en andere sectoren. Hier zijn enkele redenen waarom het de moeite waard is om te investeren in moderne hijsoplossingen:

  1. Hogere Efficiëntie: Moderne dubbelligger bovenloopkranen zijn ontworpen om sneller en efficiënter te werken dan oudere modellen. Dit betekent dat bedrijven meer werk kunnen verzetten in minder tijd, wat leidt tot hogere productiviteit en winstgevendheid.
  2. Lagere Onderhoudskosten: Oude kranen vereisen vaak veel onderhoud, wat duur en tijdrovend kan zijn. Moderne kranen zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid en betrouwbaarheid, waardoor de onderhoudskosten aanzienlijk lager zijn.
  3. Verbeterde Veiligheid: Moderne dubbelligger bovenloopkranen zijn uitgerust met geavanceerde veiligheidsfuncties die het risico op ongevallen verminderen. Dit zorgt voor een veiligere werkomgeving voor de medewerkers, wat essentieel is voor hun welzijn en motivatie.
  4. Betere Betrouwbaarheid: Moderne kranen zijn minder gevoelig voor storingen en uitval, wat betekent dat bedrijven minder te maken hebben met onverwachte stilstand. Dit zorgt voor een stabielere en voorspelbare productie.
  5. Duurzaamheid: Investeren in moderne dubbelligger bovenloopkranen draagt bij aan de duurzaamheid van het bedrijf. Ze zijn vaak energiezuiniger en hebben een langere levensduur, wat bijdraagt aan een lagere ecologische voetafdruk.
De nieuwe Dubbelliger Bovenloopkraan bij Vlietjonge Staalhandel

Neem contact op

Wil je meer weten over hoe CraneSolutions jullie kranenpark kan moderniseren en jullie productieproces efficiënter kan maken met een dubbelligger bovenloopkraan? Neem vandaag nog contact op met onze salesafdeling voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen zorgen we voor een toekomstbestendig en efficiënt kranenpark.

Bij CraneSolutions staan we klaar om jullie bedrijf te ondersteunen met op maat gemaakte hijsoplossingen die voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en veiligheid. Ons team van experts heeft jarenlange ervaring in de industrie en helpen bij het maken van de juiste keuzes voor jullie specifieke behoeften. Of je nu op zoek bent naar nieuwe dubbelligger bovenloopkranen, onderhoudsdiensten of advies over het optimaliseren van uw hijsprocessen, wij staan voor jullie klaar.