Voor onze klant ASK Romein hebben we recent twee robuuste enkelligger bovenloopkranen mogen leveren voor de staalconstructie-werkplaats. Deze kranen zijn ter vervanging van twee kranen uit 1983, die al een flinke onderhoudshistorie hadden van diverse reparaties.

Eerlijk duurt het langst

In eerste instantie was er wat twijfel bij de klant of we de kranen niet gewoon konden opknappen en konden voorzien van nieuwe- en wat zwaarder uitgelegde takels. Bij onze beoordeling van de kranen bleek al snel dat de kranen – na bijna 40 jaar intensief gebruik – eigenlijk compleet op waren en revisie niet rendabel meer was. Daarbij is ook in overweging genomen dat de kraancomponenten niet meer gangbaar waren en dat zou toekomstige reparaties of de vervanging van slijtdelen erg kostbaar maken. We hadden gewoon nieuwe takels en het oplappen van de kranen kunnen aanbieden, wat op korte termijn goedkoper was geweest, maar op lange termijn een stuk duurder zou uitvallen. CraneSolutions staat voor eerlijkheid!

Wat is er écht nodig?

Uiteindelijk hebben wij in samenspraak met de klant besloten twee robuuste enkelligger bovenloopkranen aan te bieden met een gelaste kokerligger met een doorbuiging van 1/1000, geschikt voor nauwkeurig positioneren en voorzien van STAHL takels, wielkasten en rijaandrijvingen met een ISO classificatie M6 (Fem 3m). De kranen zijn hierdoor geschikt voor intensief gebruik en hebben een levensduur van minimaal 25 jaar. Doordat alles zwaarder is uitgelegd dan een kraan voorzien van bijvoorbeeld kraancomponenten met een ISO classificatie M5, M4 of zelf M3 zullen de onderhouds- en reparatiekosten op termijn ook lager zijn. Zwaarder uitgelegde componenten slijten gewoon minder snel. 

Transport

Het transport, de demontage van de oude kranen en de montage van de nieuwe kranen bij de klant
verliep ook vlekkeloos met behulp van en in samenwerking met de mannen van TKW en Faber & Zn.

Verstandig

Onze dank gaat uit naar ASK Romein. Niet alleen voor de opdracht, maar ook voor de verstandige keuze van de aanschaf van nieuwe kwalitatief hoogwaardige kranen. Ze hadden ook kunnen kiezen voor het oplappen van de oude kranen of te kiezen voor de laagste aanbieder. Je loopt daarmee het risico om kranen aan te schaffen die niet geschikt zijn voor de toepassing of na tien jaar alweer aan vervanging toe zijn.

Mocht u interesse hebben in een robuust uitgelegde kraan geschikt voor intensief gebruik en een lange levensduur? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.