Recent en met trots hebben wij een geheel geautomatiseerde grijper kraan voor continue bedrijf geïnstalleerd en opgeleverd, een mooi staaltje van moderne techniek.

 

De kraan besturing wordt geregeld door een PLC-besturing, alle kraan bewegingen zijn frequentie geregeld en de kraanschakelkast is voorzien van een HMI-paneel voor de status en bediening van de kraan.

De kraan is voorzien van een staaldraad takel met een zeer hoge ISO-kwalificatie M7, waardoor een langere levensduur en hogere betrouwbaarheid wordt gecreëerd, voorzien van een elektro hydraulische overslag grijper.

De positiebepaling wordt gerealiseerd door een absoluut systeem met een leeskop en barcode stroken waarmee de posities zeer nauwkeurig aangereden kunnen worden en ook na stroomuitval de kraan en kat positie niet opnieuw bepaald hoeft te worden.

De hoogtemeting van de grondstof wordt verzorgd door een aantal laser sensors, geplaatst langs de kraanligger, waardoor het mogelijk is om met kraanbewegingen het hele onderliggende gebied met de grondstof te scannen, deze data wordt opgeslagen en is uit te lezen op het HMI-paneel.

De kraanbesturing kast is aan de ”vaste wal” geplaatst, voorzien van PLC, frequentie drives voor alle motoren, grijper sturing, noodstop circuit en algemene kraan besturing.