Naar aanleiding van ons artikel EHK-keuring bij Jachthaven ARZV kregen we vragen over wat het inhoudt om een keurmeester ‘boven de haak’ te zijn. We lichten dit uiteraard graag toe in dit artikel.

Wat doet een keurmeester?

Als keurmeester ‘boven de haak’ ben je verantwoordelijk voor de juiste beoordeling van de kranen en hijsinstallaties ter plaatse. Je werkt met de EKH-werkvoorschriften. Je hebt de juiste kennis en ervaring om gedegen beslissingen te kunnen nemen en goed advies te kunnen bieden over de kranen van onze klanten. Daarnaast wordt onderhoud uitgevoerd, zodat de kraan ook zonder storingen verder kan draaien. Naast standaard onderhoud worden ook reparaties uitgevoerd van punten die tijdens de keuring geconstateerd zijn om de kraan toch nog goedgekeurd te krijgen.

Waar kom je als keurmeester?

Als EKH-keurmeester kom je bij al onze klanten. Met name al die verschillende klanten maken de werkzaamheden leuk. Enkele voorbeelden zijn het keuren van de kranen bij de staalbouwer, een machinefabriek of de jachthaven om de hoek. Ook kom je op meer exotische plaatsen, zoals Davitkranen op een windmolenpark op het IJsselmeerexplosieveilige kranen in de petrochemie en nog veel meer. Onze buitendienstmonteurs en keurmeesters komen meestal niet uit Katwijk of omgeving. Want hoewel de meeste van onze klanten uit de Randstad komen, hebben we ook een redelijk aantal klanten daarbuiten. We hebben zelfs een paar klanten in het buitenland, zoals in België of zelfs IJsland.

Hoe word je EKH-keurmeester?

We zoeken niet alleen ervaren EKH-keurmeesters. Je kunt bij ons ook opgeleid worden tot EKH-keurmeester en om dat te bereiken, volg je een opleiding bij de EKH. Hiervoor heb je minimaal een afgeronde MBO-opleiding nodig, basiskennis elektrotechnisch & -mechanisch en uiteraard ervaring. Voor de vacature van keurmeester zoeken we iemand die de basiskennis bezit. De ervaring en de opleiding zijn prima bij ons intern te behalen of met behulp van opleidingen.

Solliciteren

Lijkt het je wat om als EKH-keurmeester ‘boven de haak’ bij CraneSolutions aan de slag te gaan? Reageer dan snel en stuur je CV naar [email protected]. Als je vragen hebt, neem dan contact op met Annelies Kulk, telefonisch te bereiken op 071-4092530.