CraneSolutions is trots op zijn samenwerking met INDEVA, als dealer voor de Nederlandse markt voor het leveren en installeren van manipulator kranen. INDEVA wat staat voor “Intelligent Devices For Handling” is gespecialiseerd in het leveren van elektrische en pneumatische manipulatorkranen voor het hijsen, tillen, kantelen, draaien en positioneren van de meest uiteenlopende producten. We willen graag de INDEVA Liftronic Easy toepassingen uitlichten.

Liftronic Easy

De universele besturing kop van de Liftronic Easy is geschikt voor verschillende types mechanische hijshulpstukken, zoals een haak, een pantograaf, grijpers, klemmen, enzovoorts. De aanduiding ‘Easy’ houdt in dat er geen elektrische- of pneumatische connectie is tussen de besturingskop van de manipulator en het hijshulpstuk, dus alleen een mechanische verbinding. Voor de meer complexe hijshulpstukken waar wel een elektrische of pneumatische connectie gemaakt wordt tussen de besturingskop en het hijshulpstuk, vervalt de aanduiding “Easy”. Groot voordeel van de INDEVA Liftronic manipulatoren is dat deze geheel zelf balancerend zijn. Het gewicht van de last is dus niet bepalend voor het goed functioneren van de manipulator.

Standaard range van hijshulpstukken

Voor de INDEVA Liftronic Easy is er een standaard range van hijshulpstukken verkrijgbaar voor het behandelen van verschillende type lasten en producten of als halffabricaat om zelf een hijshulpstuk verder te ontwikkelen.

Linear pantograaf

Een linear pantograaf welke voorzien kan worden van diverse eventueel verstelbare bekken voor verschillende lasten, dozen, kratten en/of specifieke producten. 

Grijper met een schaarconstructie

Een grijper met een schaarconstructie is ook verkrijgbaar, deze types hebben een wat groter bereik en kunnen uitgevoerd worden met diverse bekken.

Van binnen uit oppakken

Voor het van binnen uit oppakken van een product zijn er ook al mooie standaard oplossingen verkrijgbaar in de vorm van een as die uitzet, bijvoorbeeld voor het oppakken van velgen, haspels, banden of machine onderdelen.

Compact pantograaf

Voor het speciale kleinere werk kan er een compact pantograaf leveren in 8 verschillende configuraties die ook nog speciaal aangepast kunnen worden op het te behandelen product. Daarnaast is het altijd mogelijk een klantspecifiek hulpstuk te ontwikkelen. INDEVA is al sinds 1975 actief op het gebied van manipulatoren en het behandelen van legio producten.

Laat je inspireren en neem even de tijd om deze video te bekijken.

Zoek je een oplossing voor het heffen van een bepaalt product in een productieomgeving om jullie medewerkers fysiek te ontlasten en het ziekteverzuim te beperken, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem contact op met Marco Lindhout