Het hing al een poosje in de lucht maar toch ging het opeens snel en waren daar de laatste werkdagen van onze Rinus en onze Willem. Met dienstverbanden van 47 en 37 jaar zetten wij deze twee legendes nog een laatste keer in de schijnwerpers.

Rinus, 47 jaar in dienst

We starten met Rinus. Hij kwam in 1975 bij toeval “in de kranen” terecht en had toen niet kunnen bedenken dat hij hier bijna 47 jaar later nog zou werken. In zijn jonge jaren werkte hij voornamelijk als monteur in de buitendienst en heeft samen met de collega’s genoeg avonturen meegemaakt. In de loop van de tijd richtte hij zijn pijlen steeds meer op de binnendienst en daarmee het lassen en assembleren van kranen. 

Toen hij drie jaar geleden de AOW-gerechtigde leeftijd bereikte, was hij er nog niet aan toe om te stoppen met werken. Dat kwam goed uit want CraneSolutions kon hem eigenlijk nog niet missen. Er was meer tijd nodig om zijn kennis over te dragen aan de jonge garde. Inmiddels zijn we zover dat we de stap durven zetten om zonder Rinus verder te gaan en laten hem met een gerust hart genieten van zijn welverdiende pensioen. 

Willem, 37 jaar in dienst

In 1985 kwam Willem in dienst als kastenbouwer in de binnendienst. Naast het bouwen van kasten werd hij al gauw ingezet in de buitendienst en ging hij samen met Rinus mee naar klanten om de gebouwde kranen te monteren. Samen hebben ze heel wat kranen opgeleverd en zijn er voldoende verhalen en anekdotes te vertellen. Waar Rinus zich specialiseerde in mechanische techniek, gaat het hart van Willem sneller kloppen van elektrotechniek. 

In de afgelopen jaren is Willem al begonnen met het overdragen van zijn kennis aan de “jonge jongens”. Hij haalt er veel plezier uit om hen de kneepjes van het vak te leren en heeft al heel wat collega’s ingewerkt en enthousiast gemaakt voor het vak. Uiteraard met de nodige humor! Wij gaan zijn vakkennis, uitspraken, humor, en enthousiasme zeker missen. We hopen dat hij kan gaan genieten van zijn welverdiende pensioen en dat hij af en toe nog eens een visje komt bakken “op de zaak”.  

Afscheidsreceptie

Deze week stond bij CraneSolutions logischerwijs in het teken van de laatste werkdagen van Rinus en Willem. Vanuit de archieven hebben we foto’s opgediept en hiermee het pand versierd. Uiteraard was er taart bij de koffie en hebben we hen met zijn allen uitgezwaaid op de laatste werkdag. Vanmiddag sluiten we de week af met een afscheidsreceptie op het strand en heffen we het glas op alle successen die we met elkaar hebben geboekt. Hoewel het onmogelijk is, bedanken we ze nogmaals voor hun inzet, adviezen, inzichten en uiteraard humor. We gaan jullie missen! 

Ben jij na het lezen van dit interview enthousiast geworden om te komen werken bij CraneSolutions voor een baan in de kraantechniek? Bekijk dan onze vacatures eens door. We maken graag een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met je!