In onze serie van interviews laten wij experts uit ons bedrijf aan het woord over het werken bij CraneSolutions. Het is de bedoeling hun functie uit te lichten en terug te blikken op bijzondere prestaties. Deze keer richten we de schijnwerper op Marcel Demmenie. Hij loopt al wat jaartjes mee in het vak en daardoor is dit interview vooral een ‘trip down memory lane’.  

Elektrotechniek

Marcel is een geboren en getogen Leiderdorper en dit is hij tot op de dag van vandaag nog steeds. Na het behalen van zijn diploma Elektrotechniek aan de LTS ging hij naar de streekschool. Dit betekende  één dag per week naar school en vier dagen werken. Het was inmiddels 1984 en dit was zijn eerste kennismaking met de hijs- en hefbranche. Het bedrijf was gevestigd in Zoeterwoude en zijn broer werkte hier ook, dus de keuze was snel gemaakt. Hij startte in de werkplaats met het repareren van handtakels, kettingen en overige hijsmiddelen (onder de haak). Na een jaar meegedraaid te hebben, kreeg hij de kans om het vak te gaan leren in de buitendienst. Hiervoor ging hij iedere dag met een ervaren collega mee naar hun grote klant in de petrochemie in Rozenburg. 

Naar Katwijk

Na het behalen van zijn rijbewijs ging hij zelfstandig op pad naar deze klant en heeft heel wat kilometers afgelegd in de oude Mercedes bus. In de daarop volgende jaren werkte hij eerst vanuit de vestiging in het oosten van het land, maar na de verhuizing naar Katwijk kon hij chef-werkplaats  worden. In deze tijd werden er steeds vaker verkooptaken naar hem toegeschoven en zo rolde hij de verkoop buitendienst in. Al met al werkte hij hier ruim twintig jaar, maar toen zijn broer Ed bij Kraan Service Katwijk directeur werd, maakte ook Marcel de overstap. Hij werd verkoper buitendienst en verkocht samen met zijn collega’s diverse kraanprojecten binnen Europa maar ook zeker daarbuiten. 

Russische uitdagingen

Voor Marcel stopt de betrokkenheid niet bij het verkopen van de kranen, want vooral in zijn beginjaren droeg hij ook bij het plaatsen ervan zijn steentje bij. Zo was hij onder andere in IJsland, Rusland, Bahrain, Mexico, Roemenië en Qatar. Een van de opdrachten uit deze tijd, die hem het meeste is bijgebleven, is de plaatsing van een kraan in IJsland bij een waterkrachtcentrale. De kraan moest via een smalle slingerweg vanuit het dal omhoog om gemonteerd te worden. Samen met collega Marcel monteerde hij de kraan, waarna collega Jacco werd ingevlogen om de kraan elektrisch in bedrijf te stellen. De opdrachten die hij in Rusland heeft uitgevoerd, zal hij overigens ook niet snel vergeten. Hij moest hiervoor samenwerken met lokale medewerkers, die geen Engels spraken. Aangezien zijn Russisch ook te wensen overlaat, werd er met handen en voeten gecommuniceerd, maar hebben ze de klus toch weten te klaren.   

Vuilverwerking

Op mijn vraag op welk bereikt resultaat Marcel trots is, dan zijn dit er veel. Voor hem springen de projecten bij onze klant in de vuilverwerking er zeker uit. Al ruim tien jaar is hij zeer betrokken bij deze klant, zowel in de rol van Verkoper als van Projectleider. Door het intensieve gebruik en de vervuilde omgeving, is regelmatig onderhoud en revisie van de productiekranen noodzakelijk. Voor de revisie van een enorme loopkat, is in samenwerking met de klant een luik in dak gemaakt om deze op 32 meter hoogte uit én in het pand te krijgen. Hierbij ook nog rekening houdend met de productiekranen, die 24/7 gebruikt worden. De noodzakelijke beschermende kleding en de omgeving maken de werkzaamheden voor het team zwaar maar als de klus dan geklaard is, geeft dit een goed gevoel.  

Bedenken van nieuwe technieken

Zijn belangrijkste werkzaamheden op dit moment zijn het bezoeken van klanten en het bedenken van nieuwe technieken en oplossingen voor uitdagende situaties. Sinds enkele jaren is CraneSolutions bovendien leverancier van het product Indeva (tilhulpsystemen). Hiervoor heeft Marcel samen met collega’s trainingen gevolgd in Italië en daar zet hij zich graag voor in. Als ik vraag wat Marcel verder voor onze klanten kan betekenen, dan hoeft hij hier niet lang over na te denken. Met zijn jarenlange ervaring de juiste oplossing vinden voor het vraagstuk. In zijn vrije tijd gaat Marcel graag vissen, duiken, op vakantie en bij voorkeur dit alles gecombineerd. Verder houdt hij van een goed feestje met vrienden en familie op zijn tijd. Als ik vraag hoe Marcel zichzelf zou omschrijven in één zin dan is dit:  “Recht voor zijn raap, maar ten alle tijden behulpzaam”

Uitdagende projecten

Een kenmerk voor het werken bij CraneSolutions is voor Marcel de levendige en wisselende stroom van werkzaamheden en veel uitdagende projecten. Op dit moment zoeken we ter uitbreiding van het team een Sales engineer. Volgens Marcel is deze functie vooral geschikt voor mensen, die houden van uitdagingen in de techniek en die een baan zoeken met veel afwisseling en zelfstandigheid. Dus voel je je hierdoor aangesproken? Lees dan de vacature op onze website eens door. We maken graag een afspraak voor een kennismakingsgesprek met je! 

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem contact op met Annelies Kulk