Een ATEX-kraan wordt ontworpen en gebouwd voor toepassing in een gas of stofexplosie gevaarlijke omgeving. ATEX elektrische kranen en takels zijn leverbaar voor explosie gevaarlijke gas zone 1 & 2 en stofexplosie gevaarlijke zone 21 & 22, ATEX-kranen worden doorgaans gebruikt als onderhoudskraan in de petrochemische industrie. CraneSolutions bouwt en assembleert zijn ATEX-kranen modulair op met kraan componenten van het merk STAHL CraneSystems. STAHL staat bekend om zijn degelijke en robuuste kwaliteit, conventionele techniek, hoge betrouwbaarheid en de lange levensduur van zijn producten. Het overgrote deel van de STAHL-kraancomponenten wordt in eigen fabriek vervaardigd in Duitsland en voldoen aan de hoogste Europese kwaliteitsnormen. Door de uitgebreide range aan standaard ATEX-kraancomponenten kunnen wij u altijd de beste oplossing bieden voor uw specifieke situatie en hijswensen tegen een goede prijs- kwaliteitsverhouding, maar ook als het niet standaard is of zelfs heel speciaal is STAHL de beste keuze.

Onderhoud ATEX-kraan

Kenmerkend voor STAHL-componenten zijn de lagere tarieven ten opzichte van andere merken. In de aanschaf ligt de investering voor de kraan wat hoger, maar op langere termijn verdient u dit gemakkelijk terug. CraneSolutions komt dan ook regelmatig STAHL-ATEX kranen tegen die na 30 jaar nog steeds vol in bedrijf zijn. Slijtdelen zijn na die periode vaak nog steeds gewoon verkrijgbaar, terwijl u bij een ander fabricaat vaak al na 15 jaar te horen krijgt dat onderdelen helaas niet meer leverbaar zijn. De keuze van de juiste componenten bij aanschaf is sterk afhankelijk van de intensiteit van het gebruik van de kraan. Doordacht onderhoud en tijdige revisie vormen daarin de basis. De grote voorraad en beschikbaarheid van onderdelen, ook na 30 jaar, is een van de voordelen van CraneSolutions en onze partner STAHL CraneSystems.

ATEX-kraan onderdelen

CraneSolutions is in Nederland de exclusieve partner van STAHL CraneSystems. Het Duitse kwaliteitsbedrijf is al meer dan 140 jaar een begrip in Nederland als leverancier van takels en kraancomponenten. Ook is STAHL-marktleider op het gebied van ATEX explosieveilige takels en kraancomponenten. Neem gerust contact met ons op voor advies en om eventueel uw STAHL-onderdelen te bestellen voor uw manipulatorkranen of u kunt zich laten ontzorgen door onze vakbekwame servicedienst die uw kranen en takels kunnen repareren, onderhouden en jaarlijks keuren.

Kosten ATEX-kraan

Een ATEX-kraan wordt door ons samengesteld door een weloverwogen selectie van geschikte kraancomponenten voor het werk wat u met de kraan wilt gaan doen en dat in combinatie met een lange levensduur en niet door de goedkoopste beschikbare kraancomponenten te kiezen zoals vaak bij onze concurrentie het geval is, we maken in onze calculaties altijd een zo realistisch mogelijke inschatting van het gebruik van de ATEX-kraan binnen uw specifieke situatie. Een ATEX-kraan is duurder dan een standaard kraan aangezien maatregelen moeten worden genomen om te voorkomen dat er door vonkvorming of een te hoge oppervlaktetemperatuur van de motoren een explosie kan ontstaan van het gas- of stofmengsel dat zich incidenteel of op regelmatige basis aanwezig kan zijn in de ruimte van de kraan.

Na bijna 50 jaar waarin CraneSolutions een groot klantportfolio heeft opgebouwd, durven we te stellen dat u bij ons aan het juiste adres bent voor de meest duurzame ATEX-kranen!