In onze serie van interviews laten wij experts uit ons bedrijf aan het woord over het werken bij CraneSolutions. Het is de bedoeling hun functie uit te lichten, terug te blikken op mooie prestaties of om nieuwe collega’s voor te stellen. Als we Kevin interviewen, komt dit eigenlijk allemaal samen. Net als de meeste techneuten is hij meer een doener dan een prater, maar we zijn toch het nodige over hem te weten gekomen.

Assemblagemonteur

Kevin van Rijn is 21 jaar, woont al zijn hele leven in Katwijk en is al van jongs af aan geïnteresseerd in de techniek. Hij startte met de opleiding MBO-opleiding Electrotechniek maar stapte na een jaar over naar de opleiding Eerste Monteur Mechatronica bij MBO Rijnland. Toen hij in zijn examenjaar een stageplaats zocht, kwam hij bij toeval bij CraneSolutions terecht en dat beviel aan beide kanten zo goed dat hij na het behalen van zijn diploma een contract kreeg aangeboden. Inmiddels werkt hij alweer bijna een jaar mee als Assemblagemonteur en heeft besloten om in september te starten met een vervolgopleiding voor één dag in de week. De overige vier dagen blijft hij lekker aan het werk “in de kranen”. 

Elektrisch assembleren van kranen

Als ik Kevin vraag wat zijn belangrijkste werkzaamheden zijn op dit moment, dan noemt hij het maken van schakelkasten en het elektrisch assembleren van kranen. Verder draait hij zijn hand er niet voor om de buitendienst te ondersteunen als dit nodig is. Op mijn vraag op welk bereikt resultaat hij het meest trots is, dan is dit ook een karwei die hij in de buitendienst deed, namelijk bij Deltares. Hij was betrokken bij het installeren en opleveren van de installatie en vond het mooi om het hele project af te kunnen ronden. Van de werkzaamheden in de werkplaats krijgt hij de meeste energie van het maken van schakelkasten aan de hand van een schema.

Nieuwe kraan in België

De opdracht die Kevin het meeste is bijgebleven, is zijn eerste opdracht in “het buitenland”. Samen met zijn collega’s zorgde hij voor het monteren en installeren van een nieuwe kraan bij een energieleverancier in België. Een kenmerk voor het werken bij CraneSolutions is volgens Kevin de gezelligheid, de leuke collega’s en de leuke werksfeer. Als ik vraag waarin hij zich nog verder zou willen ontwikkelen dan is dit meer zelfstandig werken en zelfstandig een kraan assembleren. Over vijf jaar hoopt Kevin doorgegroeid te zijn naar zelfstandig werkende monteur in de buitendienst. 

Voetbal en F1

Toen hij jong was, wilde hij eigenlijk liever profvoetballer worden, maar wij zijn stiekem blij dat hij dit niet is geworden. Voetballen is nog wel steeds een grote hobby van hem en hij speelt in het tweede elftal van FC Rijnvogels. Dan is hij ook nog trainer bij “zijn” elftal de 15-1 en dit doet hij met veel plezier. In de weekenden kijkt hij graag naar de Formule 1 en gaat hij op stap met zijn vrienden. Bescheiden als hij is, vindt Kevin mijn vraag om zichzelf in één zin te omschrijven de moeilijkste vraag. Uiteindelijk komt hij uit bij leergierig, behulpzaam, altijd positief en vrolijk. Ook Kevin begint zijn werkdag het liefst met een bakkie koffie en uiteraard even bijpraten met zijn collega’s.  

Werkvoorbereider

Vanwege een openstaande vacature op de afdeling Service is Kevin momenteel drie dagen per week werkzaam als Werkvoorbereider. Hij houdt zich dan vooral bezig met het maken van offertes, het uitdraaien van picklijsten zodat de juiste onderdelen klaarliggen voor de monteur, het maken van werkbonnen voor de monteurs en het bestellen van materialen. Kevin vindt het niet erg om op deze manier zijn collega’s te helpen, maar veel liever doet hij zijn eigen werk in de werkplaats of buitendienst. Daarom hoopt hij dat er snel goede vervanging komt. Mocht je dit lezen en interesse hebben in de functie van Werkvoorbereider op de afdeling Service of één van onze andere technische functies, lees dan onze vacatures eens door. We maken graag een afspraak voor een kennismakingsgesprek!

Uiteraard vraag ik Kevin aan het einde van dit interview om de inmiddels bekende zin af te maken: “Ik ben pas tevreden als … “de klant tevreden is en er een nieuwe Werkvoorbereider is gevonden!”

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem contact op met Annelies Kulk