In onze serie van interviews laten wij experts uit ons bedrijf aan het woord over het werken bij CraneSolutions. Het is de bedoeling hun functie uit te lichten en terug te blikken op bijzondere prestaties. Dit keer is het de hoogste tijd om Marco Lindhout voor te stellen. Hoewel hij geen man van veel woorden is, heeft hij wel zeker een verhaal te vertellen.

Productspecialist

Marco is geboren en getogen in Noordwijk. Na het afronden van de MAVO en het behalen van het diploma MTS Werktuigbouwkunde, vervulde hij zijn dienstplichtige taken bij Defensie. In het leger heeft hij zeker niet stilgezeten. Hij rondde de basisopleiding af, gevolgd door vliegtuigonderhoud. Toen zijn dienstplicht erop zat, ging hij aan het werk. Zijn eerste baan was bij een lierenfabriek, waar hij elf jaar werkte. Hij startte op de werkvloer en groeide door naar de werkvoorbereiding. Toen het tijd was voor verandering, kwam hij terecht op de afdeling ‘Verkoop’ bij een bedrijf in hijs- en hefmiddelen. Na zo’n acht jaar maakte Marco de switch naar de kranen en kwam in dienst bij Kraan Service Katwijk. In de periode die volgde, veranderde de bedrijfsnaam naar CraneBuilders en uiteindelijk naar het huidige CraneSolutions. Ondertussen werkt Marco hier alweer 15 jaar. Gaandeweg specialiseerde Marco zich steeds meer in de kunst van het kranen bouwen en mag zich inmiddels Productspecialist noemen. 

Belang van de klant voorop

Als ik vraag wat zijn belangrijkste werkzaamheden op dit moment zijn, dan komt het vooral neer op het verkopen van kranen en hijsinstallaties, maar hij schuwt daarnaast ook het “kleinere” werk niet en alles wat er verder op zijn pad komt. Hierbij probeert Marco het belang van de klant altijd op de eerste plaats te zetten. Ook al ontstaat hierdoor soms wat wrijving; zijn doel zal hij nooit uit het oog verliezen. Als de tijd het toelaat, houdt hij zich naast de commerciële taken ook bezig met de marketing, website en sociale media. 

Deskundig en gedreven

Een kort en bondig antwoord volgt op de vraag hoe Marco zichzelf zou omschrijven, namelijk  “deskundig en gedreven”. Daarnaast heeft hij een brede interesse op diverse gebieden. De taken waarvan hij de meeste energie krijgt, zijn het uitwerken en calculeren van projecten met als beloning een mooie opdracht van de klant. Hoe specialer en complexer een aanvraag is, hoe leuker Marco het vindt om de offerte uit te werken. De opdracht die hem het meeste is bijgebleven in alle jaren, is de Waterpompkraan bij Shell (een portaalkraan met een dusdanige omvang dat hij niet over de weg vervoerd kon worden). Vanaf de aanvraag tot de opdracht had dit project een looptijd van zo’n zes jaar. 

Technisch creatief bezig zijn

Op mijn vraag waar Marco zich nog verder in zou willen verdiepen, dan is dit het verder specialiseren in bovenloopkranen en manipulatoren. Met de uitbreiding van het team na de zomerperiode, hoopt Marco dat hij hierdoor meer tijd krijgt voor verdieping en het overdragen van kennis aan collega’s. Een kenmerk voor het werken bij CraneSolutions is volgens Marco het technisch creatief bezig zijn. Uiteraard kan de boog niet altijd gespannen staan en vrije tijd is voor hem ook belangrijk. Het liefst brengt hij zijn vrije tijd door met wandelen met de hond, op zaterdag voetbal kijken bij vv Noordwijk en leuke dingen doen met het gezin. 

Zoals gebruikelijk, sluiten we het interview af met het afmaken van de volgende zin. Ik ben pas tevreden als … ik de klant goed heb kunnen helpen!

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem contact op met Annelies Kulk