Op 1 februari 2021 is Jason begonnen met zijn stage bij CraneSolutions. Jonge mensen zijn de toekomst van ons bedrijf en ook willen wij jong talent laten zien hoe mooi ons vak is. CraneSolutions laat MBO-student Jason kennismaken met de interessante facetten van het beroep van commercieel technicus engineer.

Stage & corona

Sowieso hebben MBO-studenten moeite met het vinden van een stageplaats en de corona-pandemie maakt dit er niet makkelijker op. Onder de gestelde richtlijnen vanuit het RIVM is bij CraneSolutions voldoende ruimte om een stageplek te creëren.

Commercieel Technicus Engineer

Een commercieel technicus engineering ontwerpt producten of systemen en – in ons specifieke geval – de keuze voor de juiste takel, de hierbij behorende stroom-toevoersysteem of halkraan. Het is een uitdagende functie, waarin Jason leert om ontwerpgegevens te verzamelen en te verwerken binnen de richtlijnen van de specifieke machines, laagspanning en Europese normen. Jason leert daarna gesprekken te voeren met de eindklant om tot de juiste keuze te komen voor de benodigde materialen en onderdelen, die passen bij het gewenste eindproduct. Al die keuzes moet Jason kunnen onderbouwen, begroten en offreren. Na goedkeuring van de offerte leert Jason hoe alle Stahl componenten en -onderdelen in te kopen, een goede planning te maken en het proces te bewaken van kosten, levertijd en kwaliteit. Kortom: Jason doorloopt het complete proces van ontwerp tot oplevering en krijgt zo een goed beeld van ons geliefde vakgebied.

Studenten & de toekomst

Binnen CraneSolutions zijn we ons bewust, dat studenten de toekomst van ons bedrijf zijn. Technische mensen zijn steeds moeilijker te vinden. Ieder bedrijf in de techniek beaamt dat. De studenten van nu zijn over 1,5 jaar afgestudeerd. Wij willen in ieder geval dat zij kunnen terugkijken op een leuke maar ook interessante tijd bij CraneSolutions. Natuurlijk mogen zij ook solliciteren op onze vacatures.

Wij hebben er zin in om Jason de komende 11 weken kennis te laten maken van alle facetten van ons bedrijf. Specifiek daarin van het beroep van commercieel technicus engineer. Ben je ook op zoek naar een stage in de techniek? Neem contact op en wij nodigen je graag uit.

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem contact op met Annelies Kulk