De revisie aan de kat HVK 30 van onze opdrachtgever Attero was een mooi project om extra uit te lichten. Dit is het vierde en laatste artikel van dit project.

Terugplaatsen op katframe

Na het herstellen van de scheuren in het katframe bij en door ASK Romein zijn beide frames weer terug op elkaar gezet bij ons in de werkplaats. De gemonteerde hijsmotor en tandwielkast is uit de voorraad van Attero gekomen. De gereviseerde motorkabeltrommel, de nieuwe staalkabeltrommel en tandwielkast zijn na het vervangen van diverse onderdelen weer samengebouwd en teruggeplaatst op het katframe. De kabelgoten zijn vervangen voor nieuwe en hier en daar iets aangepast. Vervolgens kon de bedrading weer opnieuw worden omgelegd, vastgezet en aangesloten in de schakelkast. Gelukkig hadden we bij demontage alles duidelijk genummerd, waardoor het opnieuw aansluiten zonder veel gepuzzel kon worden gedaan. Nadat alle componenten weer netjes op de kat waren gemonteerd en alles was aangesloten, werkten we we de conservering op een aantal plekken bij.

Fabriek Acceptatie Test (FAT)

Op 23 maart 2022 hebben diverse medewerkers van Attero een FAT (Fabriek Acceptatie Test) gedaan op de kat bij ons in de werkplaats. Hierbij wordt gecontroleerd of de uitgevoerde werkzaamheden voldoen aan de eisen zoals deze is opgelegd door de opdrachtgever. Na het met succes uitvoeren van de FAT, werd de kat klaargemaakt voor transport.

Speciaal transport naar Moerdijk

Op vrijdag 25 maart was het dan zover. Door de monteurs zijn de speciale hijsplaten gemonteerd op het katframe, zodat deze eenvoudiger op te hijsen is. Met onze eigen bovenloopkranen is de kat op een trailer gezet van Verschoor en heeft de kat vervolgens met speciaal transport naar de Moerdijk gereden.

Bij aankomst op Moerdijk stond er een mobiele kraan van Mammoet klaar om de kat van de trailer te halen en klaar te zetten voor de hijsklus voor de volgende dag. Op zaterdag 26 maart zijn we om 07:30 uur begonnen met hijsen van de kat, om rond 10.00 uur stond de kat weer netjes op de kraan.

Direct na het terugplaatsen van de kat op de kraan zijn onze monteurs begonnen met het elektrisch aansluiten van de kat op de kraan. Uiteindelijk waren de aansluitwerkzaamheden op maandag gereed. Daarna kon er worden begonnen met het in bedrijf stellen van de gehele kraan: uitvoering testen, controleren of alles naar behoren werkt.

Lees alle artikelen over dit project

Nieuwsgierig geworden of wij ook iets kunnen betekenen voor revisie van uw kranen? Wij van CraneSolutions gaan uiterst zorgvuldig te werk. Revisie en onderhoud is nodig om het uiterste uit elke hijsoplossing te halen. Met CraneSolutions bent u daar in ieder geval zeker van. Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op met Jeroen Daalder