Cranesolutions kan met trots zeggen een van de belangrijkste en grotere partners te zijn van STAHL Cranesystems. STAHL levert aan ons takels en kraancomponenten, waarmee wij onze bovenloopkranen bouwen of waar wij onze hijsinstallaties mee voorzien. Denk hierbij aan kolomzwenkkranen, takels voor Big-Bag losstations, takels voor een monobaan tot aan zeer hoogwaardige ATEX-kranen en -takels voor explosiegevaarlijke omgevingen.

Stahl: robuust en lange levensduur

STAHL is nog echt een kwaliteitsmerk en onderscheidt zich door de robuustheid en een lange levensduur. Ook het leveren van takels voor hele speciale toepassingen is een sterk punt van onze partner. Voor andere producten buiten het leveringsprogramma van STAHL CraneSystems maken wij doorgaans alleen gebruik van merken met een vergelijkbaar kwaliteitsniveau. Dit is een bewuste keuze en daarmee zijn wij in staat om het vertrouwen te winnen van onze klanten en hiermee een langdurige relatie op te bouwen.

Niet de goedkoopste, wel op termijn de beste oplossing

Natuurlijk realiseren wij ons ook dat we niet de goedkoopste aanbieder zijn bij aanschaf, maar als de producten waar u dan iets meer voor betaald veel langer meegaan, is dat toch op langere termijn de betere keuze!

De andere hoofdmerken waar wij gebruik van maken zijn:

  • de oerdegelijk zwenkkranen van VETTER Krantechnik,
  • de manipultoren en tilhulpen van INDEVA
  • de moderne radiografische besturingsinstallatie van JAY Electronique (onderdeel van Conductix Wamplfler),
  • de betrouwbare stroom toevoersystemen van VAHLE,
  • de lichte kraansystemen van Erikkila, en
  • het uitgebreide leveringsprogramma van Columbus McKinnon voor ‘onder de haak’.

Daarnaast zijn er nog merken zoals Pewag kettingwerken en hijsogen en Terrier hijsklemmen waar wij gebruik van maken.

Geen duurkoop

Er zijn er nog vele andere merken waar wij mee werken en die wij leveren. Ook deze moeten wel voldoen aan de  kwaliteitseisen die wij stellen op basis van onze 50-jarige ervaring in het leveren van kranen en hijsinstallaties. We willen dat al onze klanten altijd verzekerd zijn van een goede kwaliteit van de producten die zij bij ons kopen. Natuurlijk missen wij regelmatig opdrachten die aangekocht worden op basis van de laagste prijs. Vaak wordt er simpelweg niet goed gekeken naar de toepassing in het productieproces, waardoor het geleverde product van de goedkoopste aanbieder uiteindelijk duurkoop blijkt te zijn. 

Prijs is het belangrijkst

Een hijsinstallatie is vaak een grote investering. Neem dus neem een weloverwogen besluit bij de aanschaf. Natuurlijk is prijs belangrijk, maar omdat deze installaties tientallen jaren mee moeten gaan, is kwaliteit nóg belangrijker. In de praktijk komen wij maar al te vaak deze voorbeelden tegen.

Wilt u een goed advies? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Wij helpen u graag.